GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουκέτο από σήμερα στο πολυκατάστημα FOKAS- Του κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης

Λουκέτο μπήκε από σήμερα σε ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης. Το πολυκατάστημα FOKAS, σ...


Λουκέτο μπήκε από σήμερα σε ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης. Το πολυκατάστημα FOKAS, στην οδό Τσιμισκή, έχει πλέον σφραγιστεί. Οι βιτρίνες έχουν βαφτεί με μαύρο χρώμα, ενώ ακολουθεί έξωση της επιχείρησης, μετά από απαίτηση των ιδιοκτητών .
Σύμφωνα με πληροφορίες του Τhestival.gr, η έξωση γίνεται εξ αιτίας της μη καταβολής ενοικίων στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος δεν είναι άλλος από το μοναστήρι της Αγίας  Θεοδώρας.
Νωρίς το πρωί σεκιούριτι μπήκαν στο πολυκατάστημα και άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν τις πόρτες.
Να σημειωθεί ότι η ιδιοκτησία του πολυκαταστήματος FOKAS βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με 215 εργαζόμενους οι οποίοι ήταν υπό το καθεστώς της επίσχεσης εργασίας. Παρόλα αυτά βρέθηκε η χρυσή τομή και οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους με μία ρύθμιση.
«Θεωρώ απαράδεκτο από τη πλευρά της εκκλησίας να έξωση στο πολυκατάστημα και να πετά στο δρόμο τόσους εργαζόμενους» δήλωσε στο Thestival.gr η πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου. Η κ. Καλαντίδου πρόσθεσε πως  «η εξέλιξη στο πολυκατάστημα FOKAS δείχνει την εξέλιξη στην αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και στην αγορά της χώρας γενικότερα και η αγορά θα καταλήξει στα χέρια των μεγαλοεταιρειών που θα επιβάλλουν φθηνά μεροκάματα και ωράριο λάστιχο.»
Το θέμα σχολίασε στο Thestival.gr και ο πρόεδρος του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. « Είναι λυπηρό που κατάντησε αυτή η μεγάλη επιχείρηση, η μεγαλύτερη στον τομέα ένδυσης στη χώρα. Να φτάνει λόγω της ύφεσης στο κλείσιμο και να αφήνει στο δρόμο περίπου 600 εργαζόμενους. Είναι βέβαιο ότι η επιχείρηση δεν θα είχε οδηγηθεί σε αυτό το σημείο αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση»
Αυτή την ώρα αρχίζουν να συγκεντρώνονται έξω από το κατάστημα της Τσιμισκή εργαζόμενοι στον Φωκά, οι οποίοι από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο.
Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.grαπό το σφραγισμένο κατάστημα FOKAS στην οδό Τσιμισκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση