GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Lehman Brothers: πέντε χρόνια μετά

Πέντε χρόνια πριν, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008, ανακοινώθηκε η είδηση που συγκλόνισε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα: η χρεοκ...


Πέντε χρόνια πριν, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008, ανακοινώθηκε η είδηση που συγκλόνισε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα: η χρεοκοπία της Lehman Brothers.
Πέντε χρόνια μετά, τα βασικά ερωτήματα που γέννησε η κρίση, παραμένουν αναπάντητα: αν ο κόσμος έχει θωρακιστεί έναντι ανάλογου κινδύνου και αν τα άπληστα τραπεζικά στελέχη πληρώσουν ποτέ το πραγματικό τίμημα των πράξεών τους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Euronews, «Κάθε τραπεζικό σύστημα έχει τους δικούς του κανόνες, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας. Και κάθε χώρα αντιμετωπίζει το θέμα με διαφορετικούς ρυθμούς. Για παράδειγμα, στην Ισπανία, υπήρξε εκτεταμένη αναδιάρθρωση, από τις 43 τοπικά ταμιευτήρια έμειναν ελάχιστα, ενώ στη Γερμανία δεν έχει αλλάξει τίποτα, υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες τράπεζες.» εξηγεί ο Όλιβερ Μπουρόνς, αναλυτής της τραπεζικής αγοράς στη Rabobank.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντως, από όπου ξεκίνησε η «φούσκα» των ενυπόθηκων δανείων δεν καταδικάστηκε κανείς.

Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα που εμφανίζεται αποφασισμένη να επιβάλει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με διαχωρισμό του κλάδου λιανικής από το επενδυτικό κομμάτι.

Στην Ευρώπη, η ιδέα για το φόρο Τόμπιν, που θα δημιουργήσει ένα ταμείο για τις μελλοντικές διασώσεις των τραπεζών, «σκόνταψε» σε νομικά προβλήματα.
Greek Finance Forum

3 σχόλια


  1. Τρακόσοι Ανιστόρητοι…

    Βρε που να μην σας χαρακτηρίσω με τα χειρότερα επίθετα που έχει η γλώσσα μας βουλευτίνες και βουλευτάδες, υπουργίνες και υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων από την άκρα Αριστερά ως την άκρα Δεξιά την ώρα αυτή που 4.000 ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ εσείς βγάζετε τα μάτια σας για το πιλάφι?
    Δεν έχετε βρε ανιστόρητοι το φιλότιμο να κάτσετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΚΟΣΙΟΙ να βρείτε τρόπο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ να εισπράττονται ο ΦΠΑ και οι φόροι στην ώρα τους πράγμα που θα έκανε το κράτος και Παιδεία σωστή να παρέχει, και Υγεία, και συντάξεις και οτιδήποτε άλλο, αλλά αντιθέτως οι μισοί της Κυβέρνησης από εσάς δειλοί, να εφαρμόσουν σταθερά, στιβαρά μέτρα για την είσπραξη φόρων και ΦΠΑ και οι άλλοι μισοί της Αντιπολίτευσης γλείφτες του κερατά, του χειρότερου είδους, προσεύχεστε να μην εισπραχθούν και υποστηρίζετε τους κλέφτες για κανένα ψηφουλάκι, αλλά και για να περιέλθει στην χειρότερη δυνατόν κατάσταση το ταμείο του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων έτσι που να κοπούνε και μισθοί και συντάξεις για να αγαναχτήσουν περισσότερο οι πολίτες εναντίων της κυβέρνησης, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, και να ωφεληθείτε από αυτήν την αγανάκτηση….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ στουρναρα ;

    στουρναρας:
    Με παίρνει η Γραμματέας μου στο τηλέφωνο, μου λέει:
    Σας θέλει επειγόντως ο κ. Σόιμπλε. Τον παίρνω,«γιατί το έκανες αυτό» μου λέει, «έπρεπε να το πούμε μαζί». Λέω «δεν το έχουμε πάρει;» «Όχι» μου λέει, «υπάρχει και η γερμανική Βουλή». Και μου λέει «Πρόσεχε, αυτό που έκανες είναι πάρα πολύ επικίνδυνο»
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ !!!
    ΕΝΟΙΩΣΕ ΤΟΣΗ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ....
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ...Ο "ΝΟΝΟΣ" ...ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΕΡΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ
    Ε... ΑΥΤΗ Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργος ;
    Η ΑΛΛΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
    ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
    OTAN Ο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ DELOITTE ΚΑΙ ΤΗΝ KPΜG , Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ LEHMAN BROTHERS -ΒLACKSTONE KAI THN AΣΠΙΣ ,Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΜΠΟΡΙΚΗ" ,
    ΤOΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΟΜΟΙ ΤΩΝ ROTHSCHILDS !!!
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ "ΤΡΟΪΚΑΣ" ΤΩΝ ROTHSCHILDS , - ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ;
    ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση