GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Στουρνάρα με στελέχη της Moody’s

Με στελέχη του οίκου αξιολόγησης Moody’s συναντήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της ...


Με στελέχη του οίκου αξιολόγησης Moody’s συναντήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όπως εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου, η συνάντηση αυτή προοιωνίζεται την επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων των Moody’s για την πορεία του ΑΕΠ και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ενώ αναμένουν να ακολουθήσει η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από την τρόικα.

‘Αλλωστε, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να «επιστρατεύσει» την εκτίμηση ότι «τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας γίνονται πλέον εμφανή» (την οποία διατύπωσε χθες), στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας, ο οποίος αρχίζει μεθαύριο Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τον «σκόπελο» των νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, ο νέος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας, θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια: Έως τις 10 Οκτωβρίου, κύριο αντικείμενο θα είναι η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ (οριστικοποίηση σχεδίων αναδιάρθρωσης ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, εκκαθάριση οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ψήφιση νέου Κώδικα Δικηγόρων).

Οι διαπραγματεύσεις θα διακοπούν για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ (11- 13 Οκτωβρίου) και τη συνεδρίαση του Eurogroup (14 Οκτωβρίου) και θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο των διαβουλεύσεων στα τέλη Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά, αντικείμενο θα είναι η επικαιροποίηση του Μνημονίου και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015- 2016 (η τρόικα το υπολογίζει στα 4- 5 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά στα 2,5 δισ. ευρώ).

Το «καυτό» θέμα του χρηματοδοτικού κενού (έχει υπολογιστεί από το ΔΝΤ στα 10,9 δισ. ευρώ) θα εξεταστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο- Δεκέμβριο, στο τρίτο στάδιο του ελέγχου της τρόικας.

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει και μια δεύτερη κρίσιμη συνάντηση, αυτή τη φορά για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τις κρατικές ενισχύσεις προς αυτές τις τρεις επιχειρήσεις. Στη συνάντηση, εκτός του κ. Στουρνάρα και των συναρμοδίων υπουργών, θα μετάσχει ο Γκερτ Γιαν Κούπμαν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση