GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Βέβαιος φαίνεται ο "θάνατος" για τους ιστoρικούς φοίνικες στα Ψηλαλώνια

Άνιση μάχη με το κόκκινο σκαθάρι δίνουν τα συνεργεία πρασίνου του Δήμου Πατρέων για να σώσουν τους ιστορικούς φοίνικες της πλατείας ...


Άνιση μάχη με το κόκκινο σκαθάρι δίνουν τα συνεργεία πρασίνου του Δήμου Πατρέων για να σώσουν τους ιστορικούς φοίνικες της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, αλλά κι άλλων περιοχών της Πάτρας από βέβαιο θάνατο...
Το μέγεθος της ζημιάς είναι ήδη αρκετά μεγάλο, αφού για την αντιμετώπιση του «εχθρού» έχουν γίνει ήδη εκτεταμένα κλαδέματα στους ιστορικούς φοίνικες, ενώ ο κίνδυνος για οριστικό αφανισμό των συγκεκριμένων δέντρων είναι υψηλός.
Όπως αναφέρει η Γνώμη, ήδη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το κόκκινο σκαθάρι έχει αφήσει πίσω του κουφάρια προσβεβλημένων φοινίκων με το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ανοικτής ομπρέλας, που στέκουν όρθια και μαρτυρούν το θανατηφόρο πέρασμά του.

Οι προσπάθειες της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Πατρέων δεν φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα καθώς παρά τους συνεχείς ψεκασμούς και τις επεμβάσεις «μικρουχειρουργικής».
Τα συνεργεία του Δήμου επιχείρησαν και πάλι ένα γερό «κλάδεμα» στους φοίνικες. «Δυστυχώς οι φοίνικες έχουν καεί από το σκαθάρι, όχι μόνο οι δικοί μας αλλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Τους βάζουμε φάρμακα, σύμφωνα με τις οδηγίες του «Μπενάκιου, επεμβαίνουμε και γενικώς κάνουμε ότι μπορούμε για να τους σώσουμε», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός.

Η μάχη όμως φαίνεται πως είναι άνιση και από διάφορες πλευρές εκφράζονται φόβοι ότι οι φοίνικες, αργά ή γρήγορα, θα καταστραφούν εντελώς. «Κατά διαστήματα έχουν ξαναπετάξει μετά τις μικροεπεμβάσεις που τους κάνουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Σιγαλός.
xespao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση