GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ρήμαξαν οι περικοπές το Rafale Tr.4 [video]

Το πρώτο μαχητικό Rafale Tranche 4 είναι γεγονός, και παραδόθηκε στη γαλλική αρχή προμηθειών DGA από την Dassault. Το διθέσιο μαχητ...


Το πρώτο μαχητικό Rafale Tranche 4 είναι γεγονός, και παραδόθηκε στη γαλλική αρχή προμηθειών DGA από την Dassault.
Το διθέσιο μαχητικό (Rafale B) διαμόρφωσης F3 και αριθμού σειράς «B339», είναι το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής σειράς που παραδίδεται...
στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτοντας ως στάνταρ εξοπλισμό το ραντάρ κεραίας ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) RBE2 (Radar à Balayage Electronique) της Thales.

Υπενθυμίζεται, ότι η Γαλλία έχει παραγγείλει συνολικά 180 Rafale για τοις ανάγκες της Αεροπορίας και του Ναυτικού της χώρας και ότι μέχρι σήμερα ο ετήσιος ρυθμός παραγωγής του μαχητικού από τη Dassault ανέρχεται σε 11 μονάδες.

Όμως λόγω των περικοπών του γαλλικού αμυντικού προϋπολογισμού που αποτελούν απόρροια της υποβόσκουσας μείζονος κρίσης που ταλανίζει τη γαλλική οικονομία, το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 2 Αυγούστου ότι για το διάστημα 2014 ως 2025 θα παραγγελθούν μόνο 26 μαχητικά.

Αυτό είναι και ένα δείγμα ότι η κρίση σύντομα θα πλήξει τον έναν από τους δύο στυλοβάτες της ΕΕ, τη Γαλλία, και ουδείς φαίνεται να μπορεί να ανασχέσει αυτήν την πορεία.

Η παράδοση του συγκεκριμένου μαχητικού στη DGA που προορίζεται για την Αεροπορία της Γαλλίας έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου. Το «B339» είναι το υπ’ αριθμόν 121 μαχητικό Rafale που παραδίδεται στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.

Σημειώνεται, ότι η έκδοση Tranche 4 πλην του ραντάρ AESA περιλαμβάνει επίσης και τις βελτιώσεις που έχουν ενσωματωθεί στη διαμόρφωση F3 και πιο συγκεκριμένα το νέας κατασκευής σύστημα αυτοπροστασίας SPECTRA (κατασκευής της Thales) και σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF: Identification Friend or Foe) που είναι συμβατό με τη λειτουργική διαμόρφωση Mode-5/Mode-S.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση