GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία για απαράδεκτο service της Aegean Airlines

Παραθέτω επιστολή που έστειλα στην AEGEAN AIRLINES και αμφιβάλλω εάν θα μου απαντήσουν ποτέ ! Αξιότιμοι Κύριοι, λυπούμαι πάρα πολύ γι...

Παραθέτω επιστολή που έστειλα στην AEGEAN AIRLINES και αμφιβάλλω εάν θα μου απαντήσουν ποτέ !
Αξιότιμοι Κύριοι,
λυπούμαι πάρα πολύ για το επίπεδο εξυπηρέτησης το οποίο διαθέτετε.
Την 12/09/13 προσπάθησα μέσω του τηλεφωνικού σας Κέντρου να κάνω μια διόρθωση στο εισιτήριο της κόρης μου για Αγγλία ( πτήση την ίδια ημέρα το απόγευμα ) λόγω λάθους που έγινε κατά την κράτηση του μέσω του expedia.com, παρέλειψε δηλ. ένα γράμμα από το επίθετό της.
Να αναφέρω ότι η αναμονή μου στο 1ο τηλεφώνημα μέχρι να συνδεθώ ήταν περί τα 6 λεπτά. Αφού συνδέθηκα με πληροφόρησαν ότι αυτό πρέπει να γίνει μόνο μέσω του πρακτορείου. Τηλεφωνήσαμε λοιπόν στο expedia ( αγγλικό νούμερο ) όπου μας είχανε στην αναμονή μέχρι να συνδεθούν με το αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας σας. Αφού η ώρα περνούσε και κανένας δεν απαντούσε στον υπάλληλο του expedia ο οποίος μας ενημέρωνε διαρκώς ότι δεν βρίσκει κάποιον για να προωθήσει το αίτημα, ξανακαλώ στο τηλεφωνικό σας Κέντρο ώστε να δω τι γίνεται.
Στο 2ο τηλεφώνημα μου η αναμονή ήταν 8 λεπτά μέχρι να συνδεθώ. Αφού συνδέθηκα εξηγώ στην υπάλληλο το πρόβλημα ότι δηλ. δεν μπορεί να συνδεθεί το πρακτορείο μαζί τους ( σημειωτέον ότι έχει περάσει μισή ώρα που είμαι ακόμη στην αναμονή του expedia), η υπάλληλος σας με ενημερώνει εκ νέου ότι βλέπει μια σημείωση για το αίτημα από το προηγούμενο τηλεφώνημα μου στο τηλεφωνικό κέντρο αλλά το αίτημα μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο μέσω του πρακτορείου expedia. Περιττό να προσθέσω ότι η συμπεριφορά της εν λόγω υπαλλήλου ήταν επιεικώς αγενής.
Αναφέρω το γεγονός στον υπάλληλο του expedia, στον οποίο του δίνω και το τηλέφωνο του τηλεφωνικού σας Κέντρου όπου αφού τελικά συνδέεται και αυτός μαζί τους, τους αναφέρει τα γεγονότα δηλ. ότι προσπαθεί περί τα 45 λεπτά να συνδεθεί και απαντά τηλεφωνητής, ότι με έχει στην γραμμή όλη αυτήν ώρα, αλλά παρόλα αυτά του λένε ότι δεν μπορούν να τον συνδέσουν με το τηλέφωνο που είναι για κρατήσεις μέσω Πρακτορείων και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Σημειωτέον ότι όλα αυτά τα άκουγα γιατί είχε κάνει conference call και μίλησα και εγώ με την υπάλληλο ( 3η στον αριθμό ), τελικά όμως χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς λύση στο πρόβλημα μας.
Προσπάθησα δε να επικοινωνήσω και στο τηλέφωνο της εταιρείας στα Κεντρικά σας 210-6261700, όμως δεν απάντησε κανείς.
Εφόσον το πρόβλημα δεν λύνονταν, αποφάσισα να μεταβώ μαζί με την κόρη μου στο Ελ. Βενιζέλος, ώστε να δω τι θα κάνω τελικά.
Το πρόβλημα μου Κύριοι, λύθηκε μέσα σε 1 λεπτό από την ευγενέστατη υπάλληλο του γραφείου σας στο Αεροδρόμιο. Τόσο απλό ήταν.
Γιατί έπρεπε να διανύσω συνολικά 60 χλμ για το αεροδρόμιο, να πληρώσω διόδια και παρκινγκ, να πληρώσω ένα υπέρογκο λογαριασμό τηλέφωνου ( 1 ώρα κλήση σε Αγγλία από το αγγλικό νούμερο της κόρης μου) δεν το έχω καταλάβει.
Την ψυχική και οικονομική μου ταλαιπωρία ποιος θα την πληρώσει;
Θέλω να λάβετε υπόψη σας ότι η κόρη μου σπουδάζει τα τελευταία 3 χρόνια στην Αγγλία και χρησιμοποιούμε κατά κόρον την δική σας εταιρεία για τα ταξίδια μας
 Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση