GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργοί και απεργοσπάστες στο Δημαρχείο της Ξάνθης! Μπήκαν στο κτίριο οι απεργοί, διέκοψαν και το γάμο! (video)

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης απέναντι στην απεργία που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Δημο...

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης απέναντι στην απεργία που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, υπό την προεδρεία του Δημήτρη Γαλανόπουλου. Η πλειοψηφία των δημοτικών υπαλλήλων της Ξάνθης δεν εργάστηκε, όλες οι υπηρεσίες έμειναν κλειστές, εκτός του προσωπικού επιφυλακής που εργάστηκε, ενώ η Κεντρική Υπηρεσία του Δημαρχείου λειτούργησε κανονικά.

Για το λόγο αυτό οι απεργοί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο μπήκαν, πριν την πορεία τους, στην αίθουσα του Δημαρχείου Ξάνθης θέλοντας να καταδείξουν την συμπεριφορά των συναδέλφων τους. Η είσοδός τους ήταν ειρηνική, διήρκεσε 5 λεπτά και αποχώρησαν ειρηνικά, αφού είχε διακοπεί και ένας γάμος που ήταν σε εξέλιξη(!) Πάντως ο γαμπρός περίμενε υπομονετικά να συνεχιστεί η τελετή, όπως διακρίνεται αριστερά στη φωτογραφία, ενώ στην έξοδο του ζεύγους οι φίλοι περίμεναν για να τους συχγαρούν.

Διαφώνησαν με όσους δήλωσαν αδειούχοι!

Η αιτία, όπως αποκαλύπτει το XanthiPress.gr, δεν ήταν το διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο συμφωνούν απολύτως, όπως και η ανάγκη για συμμετοχή στην απεργία. Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι στο XanthiPress.gr παρά την απόφαση για απεργία, εργαζόμενοι της κεντρική υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι κάποι συνάδελφοί τους αντί της απεργίας δήλωσαν και πήραν την ημέρα της απεργίας, κανονικά άδεια μιας μέρας, ώστε να μην χαθεί το ημερομίσθιο.

Έτσι από αντίδραση, αρκετοί από αυτούς αποφάσισαν να εργαστούν κανονικά, θεωρώντας ότι υπάρχει υποκρισία και από μερίδα συναδέλφων τους. Οι απόψεις διίστανται στις τάξεις των δημοτικών υπαλλήλων ενώ αρκετοί υπάλληλοι από αυτούς που ανήκουν στις επίφοβες κατηγορίες ΔΕ Διοικητικού – Οικονομικού και άλλες ειδικότητες θεωρούν ότι οι μεγαλύτερες βαθμίδες και οι ειδικότητες που δεν θεωρούνται επισφαλείς για απολύσεις, δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλο στις απεργίες.

Video:

Oι απεργοί:
Οι εργαζόμενοι:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση