GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Μυτιλήνη [video]

Δύο μεγάλες ισοδύναμες απεργιακές συγκεντρώσεις, με περίπου 2.000 άτομα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη το πρωί στη Μυτιλήνη. Η ε...


Δύο μεγάλες ισοδύναμες απεργιακές συγκεντρώσεις, με περίπου 2.000 άτομα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη το πρωί στη Μυτιλήνη.
Η εβδομάδα αυτή είναι εβδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων για μια σειρά κλάδων του δημοσίου με μπροστάρηδες του καθηγητές. Ήδη σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες καθηγητές, δάσκαλοι, διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων, πανεπιστημιακοί, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους τομείς του δημοσίου στη Λέσβο έδωσαν το παρόν σε μεγαλειώδη συλλαλητήρια.

Για περίπου μιάμιση ώρα οι διαδηλωτές κινούνταν είτε στην προκυμαία, είτε στην κεντρική αγορά της πόλης. Περί τις 13:00, όλοι οι διαδηλωτές έφτασαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου σήκωσαν πανό στο μπαλκόνι του κτηρίου και φώναζαν συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας.

Μαζική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Λέσβου

Μαζική ήταν χτες και σημερα η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Λέσβου στην πρώτη ημέρα της απεργίας τους. Τα περισσότερα σχολεία του νησιού έκλεισαν τελείως, ενώ στην πορεία που ξεκίνησε γύρω στις 12:30 από τα Κεντρικά Λύκεια, συμμετείχαν εκατοντάδες καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, διοικητικοί υπάλληλοι και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι, που πραγματοποιούσαν τρίωρη στάση εργασίας.

Ήδη από νωρίς το πρωί, μέλη τής ΕΛΜΕ Λέσβου βρίσκονταν έξω από κάποια σχολεία της Μυτιλήνης και της περιφέρειας του νησιού, όπως της Καλλονής, του Ιππείου, το Πλωμαρίου κ.λπ., τόσο για να μιλήσουν με τους συναδέλφους τους, όσο και με τους ίδιους τους μαθητές, εξηγώντας τους λόγους της απεργίας. Συγκεκριμένα, καθηγητές βρέθηκαν έξω από τα Σχολεία του συγκροτήματος των Υφαντηρίων, αλλά και στο 4ο Γυμνάσιο, αφού στα περισσότερα από τα υπόλοιπα σχολεία δε βρήκαν συναδέλφους τους που να επιθυμούσαν να εργαστούν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, με σκοπό να ενημερώσουν για τα αιτήματα της απεργίας. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Μαρία Περδικούρη, το κλίμα που επικρατούσε ήταν θετικό, ενώ υπήρχε κατανόηση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης και μία διάθεση για παραπέρα συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα, σε συντονισμό και με τους άλλους κλάδους.

Ήταν η πιο μαζική συμμετοχή σε εκπαιδευτική κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών, κάτι που, σύμφωνα με την κ. Περδικούρη, δείχνει την αποφασιστικότητα του κλάδου. «Είναι μια ισχυρή απάντηση των Εκπαιδευτικών», αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τελικά οι Δάσκαλοι και οι Νηπιαγωγοί της Λέσβου πραγματοποιούν διήμερη απεργία, αφού η απόφαση για πενθήμερη δεν υποστηρίχθηκε από όλους τούς κατά τόπους συλλόγους της χώρας.

Στο Πανεπιστήμιο

Από πλευράς του, ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε απόφαση που πήρε την περασμένη Πέμπτη για πενθήμερη απεργία μέχρι και την Παρασκευή, διακήρυττε την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων του ιδρύματος, δηλώνοντας παράλληλα πλήρη στήριξη όλων των πανεκπαιδευτικών και απεργιακών συλλαλητηρίων, τόσο τοπικά, όσο και στην Αθήνα.

Την Παρασκευή, ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ θα πραγματοποιήσει νέα γενική συνέλευση, για να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται επίσης ότι χτες στις 7 το απόγευμα, οι καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Πέτρας επρόκειτο να διοργανώσουν εκδήλωση-συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα της Εκπαίδευσης, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας.

Και αντιφασιστική πορεία το απόγευμα….

Πορείες και διαδηλώσεις οργανώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας μετά το φόνο του 34χρονου στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως ο ίδιος ο δολοφόνος ομολόγησε.

Η άγρια δολοφονία μετά από ενέδρα που έστησαν μέλη της φασιστικής οργάνωσης, έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η οργή ξεχειλίζει, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στη Μυτιλήνη θα υπάρξει συγκέντρωση πάλι στις 18:00 στην πλατεία Σαπφούς.

Και συναυλία από την ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Λέσβου και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου διοργανώνουν συναυλία στήριξης του απεργιακού αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην πλατεία Σαπφούς.

Στην συναυλία θα συμμετάσχουν:

Το μαθητικό συγκρότημα «Reapers»Ø
Ρεμπέτικο συγκρότημα με τους Δημήτρη Γιαννόπουλο και Θωμά ΣίγγαØ
Ο Γιώργος Γέργος με τον Στρατή ΓιαννούληØ
Ο Γιάννης Μυκονιάτης με τον Γιάννη ΒαφειώτηØ
lesvospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση