GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 1,5 εκατ. Έλληνες πάσχουν από ρευματοπάθειες

Τον χάρτη των ασθενών με ρευματοπάθειες επιχειρούν να σχεδιάσουν οι φορείς που δραστηριοποιούνται...


Τον χάρτη των ασθενών με ρευματοπάθειες επιχειρούν να σχεδιάσουν οι φορείς που δραστηριοποιούνται...
στο πεδίο των ρευματικών ασθενειών.
Τουλάχιστον 1,5 εκατ. άνθρωποι στη χώρα μας εκτιμάται ότι πάσχουν από ρευματοπάθειες. Με δεδομένο όμως ότι τα όποια στοιχεία είναι διαθέσιμα βασίζονται σε εκτιμήσεις, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα «ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α» και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης συνεργάζονται για την καταγραφή χρήσιμων και επεξεργάσιμων στοιχείων των πασχόντων από ρευματικά νοσήματα.

Κύριος στόχος της έρευνας είναι να καταγράψει τα προβλήματα της συγκεκριμένης ευπαθούς ομάδας, καθώς και πόσο έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των ασθενών, λόγω των σοβαρών επιπτώσεων των ρευματικών νοσημάτων.

Την ίδια στιγμή, το ερωτηματολόγιο θα βοηθήσει τους Συλλόγους και τους υπεύθυνους χάραξης της Πολιτικής της Υγείας, να σχηματίσουν σαφέστερη εικόνα για το άμεσο κόστος (φάρμακα, ιατρική επίσκεψη, νοσηλείες) και έμμεσο κόστος (απώλεια παραγωγικότητας, έξοδα μετακίνησης, κατ’ οίκον νοσηλεία, οικιακοί βοηθοί) που σχετίζονται με τις φλεγμονώδεις αρθρίτιδες.

Η διαδικτυακή έρευνα με τα ευρήματά της θα αποτελέσει την αφορμή για να τεκμηριωθεί η ανάγκη συστηματικότερης και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης αυτών των ασθενών από την πολιτεία. Η Πανελλήνια Έρευνα Κοινής Γνώμης για τα Ρευματικά Νοσήματα, μέσω ερωτηματολογίου βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα: http://inquisite.alternative-rs.gr/cgi-bin/qwebcorporate.cgi?idx=CPAVKT, στις ιστοσελίδες των Συλλόγων:http://www.arthritis.org.gr/ και www.srcrete.gr taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση