GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση και μάχες σε προάστιο της Δαμασκού

Τουλάχιστον 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και μάχες ανάμεσα...


Τουλάχιστον 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και μάχες ανάμεσα...
στα στρατεύματα του καθεστώτος και ισλαμιστές αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι του Μετώπου Αλ-Νόσρα που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, ακολούθησαν σφοδρές μάχες σε στρατηγικής σημασίας θέση ανάμεσα στην τοποθεσία Μλέχα που ελέγχεται από τους αντάρτες και την Τζαραμάνα, μια πόλη-προάστιο της Δαμασκού όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί και δρούζοι και θεωρείται προπύργιο του καθεστώτος.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana είχε μεταδώσει νωρίτερα πως μια επίθεση "τρομοκρατών" (οι αντάρτες, σύμφωνα με την ορολογία του καθεστώτος) είχε προκαλέσει "νεκρούς και τραυματίες" στην είσοδο της Τζαραμάνα από την πλευρά της Μλέχα.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την επίθεση και βλήματα όλμου που εβλήθησαν από την πλευρά των ανταρτών έπεσαν στη Τζαραμάνα, σύμφωνα με κατοίκους και το Παρατηρητήριο.

Οι μάχες, στις οποίες παίρνουν μέρος ισλαμιστές αντάρτες, είναι οι σφοδρότερες που έχουν διεξαχθεί ως τώρα στις πύλες της Τζαραμάνα.

"Η στρατηγικής σημασίας θέση είναι ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των ανταρτών και η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε τέσσερις επιδρομές στη ζώνη για να επιχειρήσει να τους απωθήσει", εξήγησε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι αντάρτες πάρουν τον πλήρη έλεγχο της θέσης, θα είναι "εκτεθειμένη" η Τζαραμάνα, που αποτελεί ένα από τα προπύργια του καθεστώτος.
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση