GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές στις 17 Νοέμβρη 2013;

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη. Δεν λέω ότι o Σαμαράς έκανε το μέγιστο σφάλμα να μην κάνει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, επειδή είναι γαντζωμένο,...

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη.

Δεν λέω ότι o Σαμαράς έκανε το μέγιστο σφάλμα να μην κάνει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, επειδή είναι γαντζωμένο,  πλεονεκτικό κουτορνίθι, αλλά λέω κάτι άλλο. Λέω ότι έκανε αυτό το μέγιστο σφάλμα, επειδή είναι κρυφορωσόφιλος (που σ'αυτή τη φάση έδρασε σαν δυτικόδουλος, για να γίνει πιο αποτελεσματικός  ως (κρυφο)ρωσόφιλος  αργότερα) και ότι επιδιώκει κυρίως το καλό του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και όχι της
ΝΔ, της οποίας επιδιώκει τη ρωσοφιλοποίηση...
Κανονικά ο Μητσοτάκης και οι άλλοι δυτικόδουλοι στη ΝΔ, ξεπερνώντας τον δικό τους κουτορνιθισμό, θα πρέπει να θεωρήσουν πολύ «ύποπτο» (κρυφορωσόφιλο) το ρόλο του Σαμαρά...
Τώρα ο Σαμαράς αξιοποιεί τη «χρυσαυγιάδα»,και πιθανότατα θα κάνει εκλογές στις 17 Νοέμβρη 2013, με σκοπό να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (+ΑΝΕΛ)...
Α,και ο λόγος που δεν προφυλάκισε τον υπαρχηγό Κασιδιάρη είναι ότι αυτός είναι ο πιο ρωσόφιλος της "Χ.Α". Ζητούσε να έρθει ο ρωσικός στρατός να προστατέψει τον ρώσικο αγωγό (τέτοιον αγωγό προς στιγμή, σ'αυτή τη φάση, ο Σαμαράς τον πάγωσε, και όταν θα γίνει,όντως μες στη συμφωνία θα είναι να τον προστατεύει ο ρώσικος στρατός).
Μην ξεχνάμε που η Dora Mitsotakis κατηγορούσε παλιότερα τον Σαμαρά για αντιμνημονιακή και αντιευρωπαϊκή πολιτική. Όλα δένουν λοιπόν...

12 σχόλια

  1. Επίσης στις 17 Νοεμ.2013
    έχει πανσέληνο,πράγμα που
    γενικά μπορεί να δώσει μια έδρα
    παραπάνω στο κυβερνών κόμμα.

    Στην πανσέληνο το ποσοστό των
    γυναικών σε ωορρηξία είναι
    ελάχιστα αυξημένο.

    Άρα το ίδιο συμβαίνει με
    το ποσοστό των γυναικών,αλλά
    και όλου του πληθυσμού,που
    έχει καλή ψυχολογική διάθεση.

    Αυτό ισχύει και για τους αναποφάσιστους της τελευταίας
    στιγμής.

    Η καλή ψυχολογική διάθεση ενός αναποφάσιστου δρα υπέρ του εκάστοτε κυβερνώντος
    κόμματος.

    Με την καλή ψυχολογική
    διάθεση ένας αναποφάσιστος
    ξεχνάει πιο εύκολα τα παράπονά
    του,για το κυβερνών κόμμα,και
    έτσι πιο εύκολα το ψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ :

    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/354939/kontra-samara-venizeloy-sto-paraskinio-gia-tis-ekloges

    Κόντρα Σαμαρά-Βενιζέλου στο παρασκήνιο για τις εκλογές

    Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013 20:08

    Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013 21:14

    Κόντρα Σαμαρά-Βενιζέλου στο παρασκήνιο για τις εκλογές
    Αντιδρά ο Βενιζέλος στα σενάρια εκλογών

    Αιφνιδιασμένος δείχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα σενάρια που σύμφωνα με πληροφορίες κυοφορούνται από Σαμαρά και Δένδια- όπως σας αποκαλύψαμε εδώ για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες με το πρόσχημα της υπεράσπισης της Δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό.

    Όσο ο Σαμαράς προχωρά βήματα πιο κοντά προς την απόφαση να πάει σε πρόωρες εκλογές, πιστεύοντας ότι θα καρπωθεί πολιτικά από την εικόνα των Χρυσαυγιτών με τις χειροπέδες, τόσο τρέμει το «φυλλοκάρδι» του Ευάγγελου Βενιζέλου! Στο αν πρέπει να πάει η όχι η κυβέρνηση σε πρόωρες κάλπες, εστιάζεται η πρώτη υπόγεια κόντρα μεταξύ του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο Βενιζέλος είναι σφόδρα δυσαρεστημένος από την σκέψη και μόνο να προσφύγει ο Σαμαράς σε πρόωρες εκλογές.

    Θεωρεί πως μία τέτοια κίνηση του Πρωθυπουργού θα ισοδυναμούσε με πολιτική «προδοσία» προς τον κυβερνητικό του εταίρο, δεδομένου ότι η συμφωνία και των δύο εδραζόταν μέχρι σήμερα στην κοινή σύμπλευση τους ότι «οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία».

    Ο Βενιζέλος όμως αισθάνεται ότι «κάτι έχει χαλάσει στην συμφωνία», βλέποντας να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν μάλιστα τον Σαμαρά πώς μία τέτοια κίνηση από μέρους του ισοδυναμεί με «πολιτικό καιροσκοπισμό». Και φυσικά στο ΠΑΣΟΚ έχουν λόγο να ανησυχούν σοβαρά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς το κόμμα του κ. Βενιζέλου φλερτάρει με το όριο εισόδου ή μη στη Βουλή και προφανώς μία εκλογική αναμέτρηση την δεδομένη στιγμή υπό την πίεση του δικομματισμού θα σημάνει το «πολιτικό λιντσάρισμα» του ΠΑΣΟΚ.

    Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Δένδια δεν δίνουν προφανώς «δεκάρα» για το πολιτικό μέλλον του κ. Βενιζέλου, καθώς αν θεωρήσουν ότι η συγκυρία βοηθάει για πρόωρες εκλογές, οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα υπάρχει λόγος να μην επιχειρηθούν τελικά κατά τα μέσα Νοέμβρη...

    Διαβάστε επίσης:

    Σχέδιο πρόωρων εκλογών επί τάπητος μεταξύ Σαμαρά - Δένδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ,ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ :

    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/354789/shedio-prooron-eklogon-epi-tapitos-metaxy-samara---dendia

    Σχέδιο πρόωρων εκλογών επί τάπητος μεταξύ Σαμαρά - Δένδια
    Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013 14:01 Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013 14:03
    Σχέδιο πρόωρων εκλογών επί τάπητος μεταξύ Σαμαρά - Δένδια
    Πιθανό το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες τον Νοέμβριο.

    Πολλά βήματα πιο κοντά στην υλοποίηση του σεναρίου που προβλέπει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, φαίνεται πως οδεύει ο Πρωθυπουργός.

    Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει επικοινωνιακά τις αστυνομικές και δικαστικές εξελίξεις γύρω από την Χρυσή Αυγή στην αιχμή του δόρατος και κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι στόχος τόσο του Μεγάρο Μαξίμου όσο και των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής είναι να κυριαρχήσει η υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην θεματολογία του δημόσιου διαλόγου.

    Και αυτό δεν γίνεται τυχαία: όπως έχουμε γράψει ξανά και ξανά η Χρυσή Αυγή γίνεται το επικάλυμμα των αρνητικών εξελίξεων που προμηνύονται για την οικονομία και για ένα τρίτο μνημόνιο για την χώρα μας. Όσο αυτό συμβαίνει, τόσο κυριαρχεί και η άποψη για να βγάλει ο Σαμαράς από το μανίκι του χαρτί των πρόωρων εκλογών.

    Όσο η επικαιρότητα κυριαρχείται από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής τόσο συνεργάτες του Πρωθυπουργού πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να χρεωθεί την αρνητική χροιά των όσων παρασκηνιακά διαδραματίζονται σε επίπεδο οικονομίας με τους δανειστές μας.

    Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του newsbomb.gr την τελική απόφαση θα την πάρει ο Πρωθυπουργός έπειτα όμως όχι από συνεννόηση με τους στενούς του συνεργάτες αλλά τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, Νίκο Δένδια.

    Σαμαράς και Δένδιας βρίσκονται σε διαρκή καθημερινή επικοινωνία καθώς από το τις εξελίξεις γύρω από την Χρυσή Αυγή, τις οποίες παρακολουθεί από κοντά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα εξαρτηθεί και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών.

    Εξίσου ασφαλείς πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ο κ. Δένδιας σε κλειστή σύσκεψη που συγκάλεσε στο Υπουργείου, έδωσε εντολές να κλείσουν όλες οι εκρεμμότητες μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη.

    Αυτό είναι σε άμεση συνάρτηση με την σκέψη που υπάρχει στο μυαλό του Πρωθυπουργού να στήσει κάλπες το αργότερο μέσα στο Νοέμβρη, προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά την "εξάρθρωση" της Χρυσής Αυγής, και να παρουσιάσει έτσι η κυβέρνηση ότι υπερασπίζεται την Δημοκρατία και τα ιδανικά της.

    Το βέβαιο είναι ότι μία τέτοια απόφαση θα έχει πολύ υψηλό ρίσκο καθώς παρά τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την Χρυσή Αυγή με μειωμένα τα ποσοστά της, η οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει ισχυρά ερείσματα στις λαϊκές φτωχογειτονιές, στον κόσμο δηλαδή που παρά τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών, υφίσταται καθημερινά τις δραματικές επιπτώσεις των Μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Όσο εξελίσσεται το σόου με τη Χρυσή Αυγή, γράφεται το 3ο Μνημόνιο

    Και ενώ οι πάντες ασχολούνταν με τη Χρυσή Αυγή,οι τροϊκανοί «αλώνιζαν»

    Έρχονται νέα μέτρα 3,7, δισ. ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «...να στήσει κάλπες το αργότερο μέσα στο Νοέμβρη»(από το κείμενο του Κώστα Χαρδαβέλλα,βλέπε το προηγούμενο σχόλιο),και αμέσως πιο κάτω :
    «...προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά την "εξάρθρωση" της Χρυσής Αυγής, και να παρουσιάσει έτσι η κυβέρνηση ότι υπερασπίζεται την Δημοκρατία και τα ιδανικά της».

    Ως ημερομηνία εκλογών,«μέσα στο Νοέμβρη» κατ' αεξοχήν λοιπόν
    προσφέρεται η Κυριακή 17 Νοέμβρη
    2013 (Έχει και πανσέληνο,βλέπε
    πρώτο σχόλιο.Αυτή τη θεωρία την
    ξέρουνε στη ΝΔ,άρα πείθει ότι κάνει πρόωρες εκλογές για το καλό της ΝΔ,και όχι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ,όπως πράγματι συμβαίνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ Η ΟΛΗ «ΧΡΥΣΑΥΓΙΑΔΑ» ΤΩΝ ΜΜΕ,
    ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ,ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ
    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΎ ΤΗΣ
    «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

    ΙΔΙΩΣ Η ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ
    ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ 2 ΑΛΛΩΝ
    ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ.ΟΠΟ'ΤΕ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ
    ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ,ΚΑΙ
    ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ,ΑΛΛΑ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ,ΠΟΥ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ) ΕΚΛΗΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΩΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ
    ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΣΤΑΘΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η Κυριακή 17 Νοέμβρη 2013,
    πιθανότατη ημέρα βουλευτικών
    εκλογών στην Ελλάδα (και
    ημερομηνία πανσελήνου),
    δεν είναι μια απλή επέτειος
    της αντιφασιστικής εξέγερσης
    του Πολυτεχνείου,αλλά η 40ή
    επέτειός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νά ένα πιθανότατο σενάριο :

    Την 28η Οκτωβρίου 2013
    παραιτούνται οι βουλετές
    και οι επιλαχόντες της
    «Χρυσής Αυγής» στις
    6 μεγαλύτερες εκλογικές
    περιφέρειες της χώρας
    (Α' και Β' Αθήνας,Α' Θεσσ.,
    Αττικής,Αχαΐας,Β' Πειραιά).

    Απαντάει ο Σαμαράς με
    προκήρυξη κανονικών εκλογών
    για τις 24 Νοεμβρίου 2013
    (δεν προλαβαίναι για τις
    17 Νοεμ.2013).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιδού ένα πιθανότατο σενάριο :

    Την 28η Οκτωβρίου 2013
    παραιτούνται οι βουλετές
    και οι επιλαχόντες της
    «Χρυσής Αυγής» στις
    6 μεγαλύτερες εκλογικές
    περιφέρειες της χώρας
    (Α' και Β' Αθήνας,Α' Θεσσ.,
    Αττικής,Αχαΐας,Β' Πειραιά).

    Απαντάει ο Σαμαράς με
    προκήρυξη κανονικών εκλογών
    για τις 24 Νοεμβρίου 2013
    (δεν προλαβαίνει για τις
    17 Νοεμ.2013).

    Δηλαδή δεν θα προκηρύξει
    εκλογές ο Σαμαράς «από
    μόνος του»,αλλά θα περιμένει
    πρώτα να παραιτηθούν
    βουλευτές & επιλαχόντες
    της «Χρυσής Αυγής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά

    Από το εξής ηλ. δημοσίευμα του «Έθνους» τής 8 Οκτ.2013--και ώρας 13:13

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63899844


    διαβάσαμε και τα ακόλουθα :
    «...Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ξεναγηθεί στο μουσείο των θυμάτων του
    Ολοκαυτώματος όπου κατέθεσε στεφάνι ενώ μίλησε με τον πρόεδρο των επιζώντων και
    υπέγραψε στο βιβλίο προσωπικοτήτων κλείνοντας το μήνυμά του γράφοντας "ποτέ ξανά".

    Ο πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά, το εβραικό καπέλο που είναι
    σύμβολο πίστης».Δεν φόρεσε λοιπόν τα κιπά.Είναι,πιστεύω,μια αρκετά ικανή ένδειξη ότι ο Σαμαράς είναι κατά βάθος-βάθος κυρίως ρωσόφιλος,και όχι δυτικόφιλος,
    πολιτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά


    Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
    Από το εξής ηλεκτρονικό δημοσίευμα του «Έθνους» τής 8 Οκτ.2013--και ώρας13:13

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63899844

    διαβάσαμε και τα ακόλουθα :
    «...Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ξεναγηθεί στο μουσείο των θυμάτων του
    Ολοκαυτώματος όπου κατέθεσε στεφάνι ενώ μίλησε με τον πρόεδρο των επιζώντων και υπέγραψε στο βιβλίο προσωπικοτήτων κλείνοντας το μήνυμά του γράφοντας "ποτέ ξανά".
    Ο πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά, το εβραικό καπέλο που είναι
    σύμβολο πίστης».
    Δεν φόρεσε λοιπόν τα κιπά.Είναι,πιστεύω,μια αρκετά ικανή ένδειξη ότι ο Σαμαράς είναι κατά βάθος-βάθος κυρίως ρωσόφιλος,και όχι δυτικόφιλος,πολιτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ :
    ============================
    Ο'ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ
    ΕΚΛΟΓΕΣ (ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ,ΓΙΑ
    ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ 300),
    ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ
    (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΙΣΤΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ "9 Οκτ 2013 - 10:47:00 π.μ."
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΑΛΛΑ
    ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑ Υ.Γ. :
    =======================================

    http://press-gr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3275.html

    Ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά

    Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

    Του Θωμά Ακρωτηριανάκη.
    Από το εξής ηλεκτρονικό δημοσίευμα του «Έθνους» τής 8 Οκτ.2013--και ώρας13:13

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63899844

    διαβάσαμε και τα ακόλουθα:
    «...Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ξεναγηθεί στο μουσείο των θυμάτων του
    Ολοκαυτώματος όπου κατέθεσε στεφάνι ενώ μίλησε με τον πρόεδρο των επιζώντων και
    υπέγραψε στο βιβλίο προσωπικοτήτων κλείνοντας το μήνυμά του γράφοντας "ποτέ ξανά".
    Ο πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά, το εβραικό καπέλο που είναι
    σύμβολο πίστης».
    Δεν φόρεσε λοιπόν τα κιπά.Είναι,πιστεύω,μια αρκετά ικανή ένδειξη ότι ο Σαμαράς είναι κατά
    βάθος-βάθος κυρίως ρωσόφιλος,και όχι δυτικόφιλος,πολιτικός.
    Υ.Γ. Το 1991 ο Σαμαράς είχε φορέσει το κιπά.Το λάθος του αυτό το διόρθωσε το 2013.
    Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 6:16:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση