GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό! Προς (διπλό) δημοψήφισμα τον Μάρτιο του 2014...

Στην Άγκυρα έφθασε σήμερα ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος Οζντίλ Ναμί, προκειμένου να έχει συνομιλίες με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ε...

Στην Άγκυρα έφθασε σήμερα ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος Οζντίλ Ναμί, προκειμένου να έχει συνομιλίες με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ενόψει της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Τις προσεχείς ημέρες, αναμένεται να επισκεφθεί την Άγκυρα ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής κοινότητας Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενώ την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Τουρκοκύπριος απεσταλμένος Οσμάν Ερτούγ.
"Oι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε κρίσιμο σημείο και πρέπει να προχωρήσουμε'', τονίζει ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά από συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων προετοιμάζονται ήδη για την μεγάλη συνάντηση.
Μάλιστα, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό έφτασε πια σε κρίσιμο σημείο. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα επισκεφθεί την Κύπρο πριν από την ημερομηνία αυτή.
Από την πλευρά του ο Ναμί δήλωσε πως πρόθεση της τ/κ πλευράς είναι η ολοκλήρωση των συνομιλιών το συντομότερο έτσι ώστε έως τον Μάρτιο του 2014 να γίνουν και τα δημοψηφίσματα για την λύση.
Την είδηση δημοσιεύει ήδη η εφημερίδα Sabah, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα έντυπα.
Βάσει πληροφοριών που μετέδωσε το ΡΙΚ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι, εάν επιδειχθεί ισχυρή πολιτική βούληση, θα υπάρξει η δυνατότητα επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, που προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό.
Θρίλερ με την ημερομηνία
Τα Ηνωμένα Έθνη διέψευσαν πάντως τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, περί προγραμματισμένης συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου, στις 4 Νοεμβρίου.
Τη διάψευση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μισέλ Μποναρντό, όταν ρωτήθηκε από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εάν ισχύει αυτή η συνάντηση.
Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, αναφορά στη συγκεκριμένη ημερομηνία έκανε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ως μια πιθανή ημερομηνία που οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα μπορούσαν να συναντηθούν, δεδομένου ότι στο μεταξύ θα έχει συμφωνηθεί η κοινή δήλωση.
Οι αντιπρόσωποι των δύο κοινοτήτων, στις συνομιλίες που αναμένεται να επαναρχίσουν ύστερα από διακοπή ενός και πλέον έτους, συνέχισαν σήμερα τις προσπάθειές τους για τη σύνταξη κοινής ανακοίνωσης που θα θέτει τις παραμέτρους των συνομιλιών και θα καθορίζει τη μεθοδολογία τους.
(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, 24h.com.cy)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση