GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αστυνομική επιχείρηση στην Κυψέλη με 22 συλλήψεις. Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών

Αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης... από...

Αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης...
από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην περιοχή και συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα.

Οι εννέα από αυτούς είναι αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός) και βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι υπόλοιποι 13 προμηθεύονταν ναρκωτικά από τους προαναφερόμενους.

Όπως προέκυψε, η οργάνωση αυτή, με ιεραρχική δομή και εσωτερική οργανωτική διάρθρωση, προμήθευε με ναρκωτικά μικροεμπόρους ναρκωτικών και τοξικομανείς στην περιοχή της Κυψέλης τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο.

Αρχηγός ήταν ένας εκ των δύο συλληφθέντων υπηκόων Τανζανίας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (πέντε υπήκοοι Νιγηρίας, ένας υπήκοος Ερυθραίας και ένας Ρουάντας) είχαν σαφείς διακριτούς ρόλους, είτε ως παρατηρητές είτε ως προμηθευτές-διακινητές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τόσο στην κατοχή των συλληφθέντων όσο και σε οικίες που είχαν μισθώσει για τον σκοπό αυτό («καβάτζες»): ακατέργαστη κάνναβη (742,4 γραμμ.), ηρωίνη (1,75 γραμμ.), τρία δισκία Hipnosedon, 19) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 210 ευρώ.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και ενδείξεις που είχαν προκύψει από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Συμμετείχαν εξειδικευμένο προσωπικό, αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών και προσωπικό υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση