GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συμμετοχή των ασθενών στο 25% αλλάζει τα δεδομένα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης, Δημοσιογράφος Το τελευταίο διάστημα ακούμε για την οικονομική αδυναμία του Υπουργείου Υγείας...


Γράφει ο Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης,
Δημοσιογράφος

Το τελευταίο διάστημα ακούμε για την οικονομική αδυναμία του Υπουργείου Υγείας να ανταπεξέλθει...

στις υποχρεώσεις του απέναντι στους Έλληνες φορολογούμενους.

Με τη φοροδιαφυγή ανεξέλεγκτη και τα ΄΄μεγάλα΄΄ συμφέροντα να θέλουν να εξαφανίσουν τα ΄΄μικρά΄΄ μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, οι δυνατότητες της πολιτικής ηγεσίας μειώνονται αισθητά. Για να επιτευχθεί ισορροπία στην αγορά της Υγείας, θα πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών στο 25%, για να περιοριστεί στο ελάχιστο η υπερσυνταγογράφηση, η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, οι μίζες και η διαφθορά από τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας. Έτσι θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα μικρά μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια και το κράτος θα έχει όφελος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η υγεία είναι χώρος ιδιαίτερης προσοχής και ευαισθησίας. Οι πολιτικές που θα εφαρμοσθούν θα πρέπει να έχουν κοινωνικές και επιχειρηματικές διαστάσεις. Η μεταρρύθμιση στην υγεία θα αναδείξει το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδος.

Μπορεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ξεφύγει από την πεπατημένη του κλεισίματος των νοσοκομείων και τις απολύσεις του προσωπικού, αρκεί να τολμήσει να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων και να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του φαρμάκου.

Ο έλεγχος σε γιατρούς και διαγνωστικά-ιατρικά κέντρα να εντατικοποιηθεί και να δοθεί βαρύτητα στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Οι ιατρικοί επισκέπτες, που τα χρόνια της ΄΄ευδαιμονίας΄΄ παρότρυναν και συνδιαμόρφωναν με τους γιατρούς τις πολιτικές στο φάρμακο, σήμερα έχουν μετεξελιχτεί σε ΄΄courier΄΄ των μεγάλων ιατρικών κέντρων, πέρα από το φάρμακο και για τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Αλλάζουν τα δεδομένα και η κοινωνία απαιτεί νέους ρυθμούς σε στέρεες βάσεις. Η υγεία δεν είναι χώρος για κερδοσκόπους. Το κράτος οφείλει να σεβαστεί τις υψηλές κρατήσεις των ασφαλισμένων και να διασφαλίσει όρους υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά της υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αν θέλει να φέρει ισορροπία στην αγορά, να αυξήσει τώρα τη συμμετοχή των ασθενών στο 25%. Μόνο έτσι θα περιορίσει την υπέρμετρη συνταγογράφηση από τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας και θα επιβάλλει νέους όρους στο παιχνίδι.

Έχουν τη δύναμη και το σθένος να το κάνουν; Ο λαός θα μπορέσει να έχει καλύτερη φροντίδα και το κράτος θα έχει όφελος εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι αλλάζει η χώρα και έτσι δομείται η υγιής επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση