GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

260 εκατ. πήρε το ΤΑΙΠΕΔ από Εθνική Πανγαία και ΕΥΠΡΟ

Η Εθνική Πανγαία και η Eurobank Properties είναι οι επενδυτές που πλειοδότησαν για την αγορά δυο χαρτοφυλακίων ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, ...

Η Εθνική Πανγαία και η Eurobank Properties είναι οι επενδυτές που πλειοδότησαν για την αγορά δυο χαρτοφυλακίων ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, με το Δημόσιο να αποκομμίζει συνολικά έσοδα της τάξης των 260 εκατ. Παράλληλα το...
διοικητικό συμβούλιου του Ταμείου ενέκρινε 8 σχήματα που θα συνεχίσουν στη δευτερη φάση της διαδικασίας για την αξιοποίηση του λιμένα της Πύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το έργο αφορά στην πώληση και λειτουργική μίσθωση των κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Οι επενδυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την κύρια συντήρησή τους για την περίοδο αυτή.

Οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, καθώς άνω του 15% των κτιρίων παρέμενε μέχρι σήμερα άδειο και αναξιοποίητο.

Το συνολικό οικονομικό αντάλλαγμα για το Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται σε 261,31 εκατ. Ευρώ και, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές των τελευταίων ετών στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση, δεδομένης της καίριας συμμετοχής ξένων κεφαλαίων.

Ειδικότερα για το χαρτοφυλάκιο Α, πλειοδότης με τίμημα 115,5 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Για το χαρτοφυλάκιο B, πλειοδότης με τίμημα 145,81 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, συνολικής αξίας άνω του μισού δισ. ευρώ. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με βασικούς μέτοχους την Fairfax Financial Holdings Ltd, την Fidelity, την Eurobank και σημαντικό αριθμό ξένων θεσμικών επενδυτών.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε 8 επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη Β’ Φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας και τμήματος του Λιμένα Πύλου.
Τα επενδυτικά σχήματα που προχωρούν στη Β’ Φάση για τη Μαρίνα και το τμήμα του Λιμένα Πύλου είναι τα εξής:
1. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

2. MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE

3. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. Σύμπραξη των εταιρειών ARCHIRODON GROUP N.V., Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
6. Σύμπραξη των εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
7. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ
8. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τέλος, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ απεδέχθη ομόφωνα τη βελτιωμένη προσφορά της εταιρείας Dοnskoy Tabak, ύψους €14 εκατ. για την αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας περίπου 322 στρ. του ακινήτου στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, σε σύνολο περίπου 2.000 στρ., ολοκληρώνοντας έτσι τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η αξιοποίηση αναμένεται να οδηγήσει στην υλοποίηση επένδυσης ύψους τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση και λειτουργία του Ξενία Παλιουρίου (παραχωρείται για 99 έτη). Σημειώνεται ότι το Ξενία Παλιουρίου έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής, και παραμένει κενό εδώ και 20 χρόνια, ενώ έχει υποστεί εκτεταμένους βανδαλισμούς.

Η ανάπτυξη του ακινήτου, θα αποφέρει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.
sofokleousin.gr



4 σχόλια

  1. Η πίεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία από την Τρόικα, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ( και με τις πλάτες της ΔΗΜΑΡ ) είναι αφόρητη.

    Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι ή με μισθούς/συντάξεις πείνας, και υποχρεώνονται να πληρώνουν 4 και 5 φόρους σε εισοδήματα, ακίνητα και αυτοκίνητα. Επιπλέον με τους νέους φόρους στα ακίνητα και οικόπεδα του 2014 , καθώς και με την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, του χρόνου κάθε οικογένεια θα πληρώνει φόρο άνω των 2500 έως 5000 ευρώ δημιουργώντας μια ... κολασμένη κατάσταση για το 90% των Ελλήνων.

    Όλο αυτό το φορομπηχτικό σκηνικό θα οδηγήσει σε μια σιωπηλή αγανάκτηση που θα εκφραστεί στις κάλπες που θα στηθούν. Τα διαπλεκόμενα ( αστεία ) γκάλοπ είναι εκτός πραγματικότητας, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι σε διαθεσιμότητα. Ο Σύριζα θα ξεπεράσει το 35% και η Χ.Α το 15 με 20% ( αν δεν υπάρχει ο κόσμος που την ψηφίζει από αγανάκτηση και όχι επειδή πιστεύει την ιδεολογία της θα στραφεί σε όποιο άλλο ακραίο κόμμα εμφανιστεί ). Οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ θα ξεπεράσουν το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη ΔΗΜΑΡ θα περάσουν το 3% μόνο αν κατέβουν μαζί ( μαζί θα πιάσουν ένα 4 ώς 5% )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΑΙΣΧΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΧΕΙΑ
    ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΗΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΝΔ.ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση