GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ευρώπη δεν κοντράρει για 2 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά γιατί δεν εμπιστεύεται τον Σαμαρά

Τη λήψη μέτρων από την Ελλάδα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος το 2014, υπογράμμισαν, σήμερα από τ...

Τη λήψη μέτρων από την Ελλάδα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος το 2014, υπογράμμισαν, σήμερα από τις Βρυξέλλες, πηγές της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές, σημείωσαν ότι ορισμένα κράτη μέλη είναι δυσαρεστημένα από το μήνυμα «όχι άλλα μέτρα» που εκπέμπει η ελληνική πλευρά. Τόνισαν επίσης ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα, αφενός να ικανοποιήσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2014, και αφετέρου να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού στον προϋπολογισμό του 2014, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, και ξεκαθάρισαν ότι για να καλυφθεί το κενό αυτό, είναι αναγκαία η λήψη συγκεκριμένων και στοχευμένων μέτρων, και όχι μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα (π.χ. μειώσεις μισθών και συντάξεων).

Ανέφεραν, ωστόσο, ότι η τρόικα και η ελληνική πλευρά εξακολουθούν να διαφωνούν στο μέγεθος του δημοσιονομικού κενού το 2014. Υπογράμμισαν, πάντως, ότι οι Βρυξέλλες προσδιορίζουν το δημοσιονομικό κενό στα 2 δισεκ. ευρώ.

Πηγή: ΣΚΑΙ

1 σχόλιο

  1. Περαιτέρω φορολόγηση και νέα μέτρα θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την Χ.Α, δήλωσε βουλευτής της ΝΔ. Σώπα...
    Απλά στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις οι περισσότεροι κρύβουν ( για ευνόητους λόγους ) ότι θα ψηφίσουν Χ.Α, ενώ το αποκαλύπτουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις.
    Οι συνεχείς φόροι στα ακίνητα, στα αγροτεμάχια, οικόπεδα, ακόμα και στα μαντριά ( !!! ), οι ΦΑΠ τριών ετών, τα χαράτσια στη ΔΕΗ, οι φόροι εισοδήματος, οι διπλοί φόροι στα αυτοκίνητα, τα τέλη κυκλοφορίας, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, το πετσόκομμα των εφάπαξ, η διατήρηση της φοροδιαφυγής, η κατάργηση του αφορολόγητου στα παιδιά και των φοροαπαλλαγών από το 2014 σε συνδυασμό με την διάχυτη εντύπωση ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φοβούνται την Χ.Α για να μείνουν ατιμώρητοι όσοι οδήγησαν το 90% των Ελλήνων στην ανεργία ή στη πτώχευση ( δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με ανοχή της ΔΗΜΑΡ ), όλα αυτά οδηγούν ένα μεγάλο ποσοστό απελπισμένων στη σκέψη να ψηφίσουν την Χ.Α, ακόμα κι αν διαφωνούν κάθετα με την ιδεολογία της και την πρακτική της.
    Η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγούν στα ύψη την Χ.Α, που διαφορετικά θα είχε κάτω από 1% !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση