GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

32 χρόνια μετά...‏

Από την Μ.Κ ΣΚΟΥΜΠΑ. Σαν σήμερα πριν 32 χρόνια , στις 18 Οκτωβρίου 1981 , το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 48%. O Ανδρέας Παπαν...

Από την Μ.Κ ΣΚΟΥΜΠΑ.

Σαν σήμερα πριν 32 χρόνια , στις 18 Οκτωβρίου 1981 , το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 48%. O Ανδρέας Παπανδρέου έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Η χώρα απέκτησε νέα εικόνα , ενώ στους Έλληνες δόθηκε η ευκαιρία για νέες εξελίξεις και περαιτέρω προοπτικές.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται για πρώτη φορά Πρωθυπουργός της χώρας και κλείνει τα τραύματα του Εμφυλίου , ανοίγει τους διεθνείς ορίζοντες της χώρας και πραγματοποιεί αρκετά από εκείνα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά αναφερόμενος στη « μεγάλη αλλαγή ».
Παγιώνει την Δημοκρατίας μας με την εξάλειψη του φόβου του χωροφύλακα και της μετεμφυλιακή ψύχωσης , συμβάλλοντας στην ισοπολιτεία , με την κατάργηση των διακρίσεων και στεγανών εις βάρος της Αριστεράς , την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και την επίσημη δικαίωση των αγώνων και των αγωνιστών της.
Το έχω πει πολλές φορές : η αποκατάσταση της Δημοκρατία , μετά την πτώση της χούντας , δεν ήρθε το 1974 αλλά το 1981...
Ο Ανδρέας Παπανδρέου προχώρησε στην αναδιανομή του πλούτου και της ευημερίας , φέρνοντας τους μη προνομιούχους , τους αδύναμους , τους αποκλεισμένους και τους εκτός των τειχών Έλληνες στο προσκήνιο , ως συνδημιουργούς μιας νέας εποχής.
Τρεις δεκαετίες μετά το ιστορικό « στις 18 σοσιαλισμός » , η σημερινή Ελλάδα των μνημονίων αναζητεί νέα διέξοδο , " χτυπημένη " από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Πόσο άλλαξε τελικά η χώρα μέσα σε αυτά τα 32 χρόνια ;;;
Ποια μπορεί να είναι η αποτίμηση της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην χώρα ;;;
Σήμερα η μακρινή εκείνη περίοδος μέχρι το 1981 είναι μια ανάμνηση που προκαλεί θλίψη στους πραγματικούς Πασοκτζήδες , εκείνους που δεν εντάχθηκαν στις οργανώσεις για να αναλάβουν αξιώματα , μισθούς , διορισμούς και ρουσφέτια.
Εκείνους που ακόμα και τώρα πιστεύουν , πως , αν υπάρχει λύση , θα έρθει και πάλι μέσα από το ΠΑΣΟΚ.
http://www.youtube.com/watch?v=d86cxh1-UXk

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση