GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση χάκερς σε 38.000.000 λογαριασμούς της Adobe

Η εταιρεία διαψεύδει και λέει ότι η επίθεση έγινε «μόνο» σε 2,9 εκατ. λογαριασμούς χρηστών Τεράστιο είναι το πρόβλημα παραβίασης -από χ...

Η εταιρεία διαψεύδει και λέει ότι η επίθεση έγινε «μόνο» σε 2,9 εκατ. λογαριασμούς χρηστών

Τεράστιο είναι το πρόβλημα παραβίασης -από χάκερς- των συστημάτων ασφαλείας της αμερικανικής εταιρείας Adobe, που, μεταξύ άλλων, είναι και δημιουργός των αρχείων .pdf.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έγινε υποκλοπή στα ονόματα χρηστών (user names) και στους κρυπτογραφημένους κωδικούς (passwords) σε 38 εκατομμύρια χρήστες, αλλά μόνο σε 2,9 εκατ. χρήστες έγινε υποκλοπή σημαντικών προσωπικών δεδομένων, όπως αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Επίσης, υποκλοπή έγινε στους πηγαίους κώδικες του προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών Photoshop, καθώς επίσης, όπως η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε, και στους πηγαίους κωδικούς του δημοφιλούς προγράμματος Acrobat, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους χάκερς να αντιγράψουν με ευκολία τα προγράμματα της Αdobe.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, θέλοντας να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του θέματος, είπε ότι ο εντοπισμός του προβλήματος έγινα σταδιακά και πάντως η εταιρεία θα αντικαταστήσει όλα τα passwords των πελατών της.

Παρ' όλα αυτά, οι πελάτες της ανησυχούν για λογαριασμούς τους και σε άλλες ιστοσελίδες, στις οποίες χρησιμοποιούν παρόμοιους κωδικούς με αυτούς που χρησιμοποιούν στην Adobe.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση