GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Ηλικιωμένοι δεν έχουν ούτε 3 ευρώ για να πάνε στο νοσοκομείο!

Αίτημα για προστασία τους δικαιώματος των συνταξιούχων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπέβαλε στη Κυπριακή Βουλή ο πρόεδρος της Επ...


Αίτημα για προστασία τους δικαιώματος των συνταξιούχων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπέβαλε στη Κυπριακή Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της «Βουλής των Γερόντων», Τάκης Αγαθοκλέους δηλώνοντας ότι χιλιάδες συνταξιούχοι με τα απομεινάρια της σύνταξης του δεν έχουν τους πόρους να πληρώσουν τα τέλη που απαιτούν τα νοσοκομεία για τις επισκέψεις τους, στους γιατρούς και για να πάρουν τα φάρμακα τους. Το αίτημα των συνταξιούχων υιοθέτησαν με δηλώσεις τους οι βουλευτίνες Στέλλα Κυριακίδου, Στέλλα Μισιαούλη και Ρούλα Μαυρονικόλα.
Ο κ. Αγαθοκλέους σημείωσε ότι πολλοί ηλικιωμένοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχουν καν τα 3 ευρώ που απιτούνται για την επίσκεψη στο Νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι πέρα των τριών ευρώ οι συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις δεν έχουν χρήματα ούτε για τα εισιτήρια του λεωφορείου με αποτέλεσμα να αποφεύγουν την μετάβαση τους στο νοσοκομείο. Από την ημέρα που καθιερώθηκε το «εισιτήριο» στα Νοσοκομεία η προσέλευση έχει μειωθεί κατά 30%.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση