GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Τριήμερη αποχή 3 εκατομμυρίων μαθητών και φοιτητών

Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια μαθητών Λυκείου και φοιτητών επρόκειτο να απέχουν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη από τα μαθήματά τους...

Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια μαθητών Λυκείου και φοιτητών επρόκειτο να απέχουν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη από τα μαθήματά τους για να καταγγείλουν την καταστροφή της δημόσιας Παιδείας" που μεθοδεύει "ο φρανκικός νόμος του υπουργού Παιδείας Βερτ".
Οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, με άξονα τα αντίστοιχα Λύκεια, οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και οι φοιτητές των Πανεπιστημίων διαδηλώνουν από το πρωί στις γειτονιές ολόκληρης της Ισπανίας εναντίον της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προώθησε η κυβέρνηση Ραχόι.
Η (αντι)μεταρρύθμιση του Βερτ προβλέπει την κατάργηση βοηθημάτων σε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, σε ότι αφορά τη συνεισφορά του κράτους στην αγορά των σχολικών βιβλίων και τα εστιατόρια στα δημοτικά σχολεία, το δραστικό περιορισμό των υποτροφιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια,
Στις σημερινές κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν καθηγητές και γονείς, ενώ στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν και οι τομείς των παιδικών σταθμών και της στοιχειώδους εκπαίδευσης.
Το Συνδικάτο των Μαθητών και Φοιτητών επρόκειτο να προχωρήσει σε άλλες δύο ημέρες αποχής την Τετάρτη και την Πέμπτη.
"Άδειες αίθουσες, γεμάτοι δρόμοι"
Με το σύνθημα "Άδειες αίθουσες , γεμάτοι δρόμοι" οι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης χιλιάδες πορείες και διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Ισπανία.
Μόνο στον τομέα της μέσης εκπαίδευσης έχουν δημιουργηθεί 800 επιτροπές σχολείων με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, που έχουν σαν στόχο να ενημερώσουν για τους αγώνες τους τις γειτονιές ολόκληρης της Ισπανίας.
Για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου είχαν προγραμματιστεί τουλάχιστον 100 πορείες και διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ισπανία, με τους μαθητές και τους φοιτητές να φιλοδοξούν να αποδείξουν στο Βερτ ότι "ο φρανκικός - φασιστικός του νόμος" έχει απορριφθεί από την κοινωνία.
Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου η διαμαρτυρία θα επεκταθεί σε όλη την ισπανική εκπαιδευτική κοινότητα, με την ενεργή συμμετοχή των καθηγητών και των γονέων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα.

Αργύρη Παναγόπουλου-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση