GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

50 εκ. γραμμές κώδικα μέσω “Google Summer of Code”

To “Summer οf Code″ είναι ένα πρόγραμμα της Google με σκοπό την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές,...


To “Summer οf Code″ είναι ένα πρόγραμμα της Google με σκοπό την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές ανοιχτού κώδικα υπό την καθοδήγηση μεντόρων, και διοργανώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να αναπτύξουν δεξιότητες στον προγραμματισμό και να εξοικειωθούν με τον τρόπο εργασίας μεγάλων οργανισμών.
Το Summer οf Code 2013 έχει επισήμως τελειώσει, η εταιρεία όμως προγραμματίζει ήδη το Summer οf Code 2014, το οποίο θα είναι επετειακό, καθώς έχουν περάσει 10 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος.
Στο Summer οf Code, το οποίο ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το 2005, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 8500 φοιτητές και 8300 μέντορες, από περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν συνεισφέρει περισσότερες από 50 εκατομμύρια γραμμές κώδικα για έργα ελεύθερου λογισμικού.
Το 2014, το Summer of Code αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο, με 10% περισσότερους συμμετέχοντες – οι οποίοι θα ξεπερνούν συνολικά τους 1.300. Επίσης, η Google θα προσφέρει στους φοιτητές που ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα το ποσό των 5500 δολαρίων.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση