GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι 505 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι με συνολική περιουσία 60 δισ. ευρώ η οποία αυξήθηκε κατά 20% πέρυσι

Μπορεί η χώρα να πλήττεται σφόδρα τα τελευταία χρόνια από τη σκληρή ύφεση και την οικονομική κρίση, ωστόσο, οι «κλασσικές» αντιθέσεις που...

Μπορεί η χώρα να πλήττεται σφόδρα τα τελευταία χρόνια από τη σκληρή ύφεση και την οικονομική κρίση, ωστόσο, οι «κλασσικές» αντιθέσεις που καθορίζουν την κατανομή πλούτου σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν θα μπορούσαν να μην ισχύουν και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Welth X που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής» οι 505 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι διαθέτουν συνολική περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία, είδαν μάλιστα να αυξάνεται κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την έρευνα, μάλιστα, οι πολίτες με περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ θα αυξηθούν,ενώ από τα τμήματα private banking ο αριθμός τους υπολογίζεται στις 8.000. Αλλωστε μόνο 2.678 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την Credit Suisse ο μέσος πλούτος της χώρας μας ανά ενήλικο βρίσκεται λίγο παραπάνω από τα 76.000 ευρώ, καθώς η εκτόξευση των χρηματιστηριακών τιμών ισοστάθμισε την εφετινή πτώση στην αξία των ακινήτων.

1 σχόλιο

  1. Η πίεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία από την Τρόικα, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ( και με τις πλάτες της ΔΗΜΑΡ ) είναι αφόρητη.

    Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι ή με μισθούς/συντάξεις πείνας, και υποχρεώνονται να πληρώνουν 4 και 5 φόρους σε εισοδήματα, ακίνητα και αυτοκίνητα. Επιπλέον με τους νέους φόρους στα ακίνητα και οικόπεδα του 2014 , καθώς και με την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, του χρόνου κάθε οικογένεια θα πληρώνει φόρο άνω των 2500 έως 5000 ευρώ δημιουργώντας μια ... κολασμένη κατάσταση για το 90% των Ελλήνων.

    Όλο αυτό το φορομπηχτικό σκηνικό θα οδηγήσει σε μια σιωπηλή αγανάκτηση που θα εκφραστεί στις κάλπες που θα στηθούν. Τα διαπλεκόμενα ( αστεία ) γκάλοπ είναι εκτός πραγματικότητας, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι σε διαθεσιμότητα. Ο Σύριζα θα ξεπεράσει το 35% και η Χ.Α το 15 με 20% ( αν δεν υπάρχει ο κόσμος της θα στραφεί σε όποιο άλλο ακραίο κόμμα εμφανιστεί ). Οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ θα ξεπεράσουν το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη ΔΗΜΑΡ θα περάσουν το 3% μόνο αν κατέβουν μαζί ( μαζί θα πιάσουν ένα 4 ώς 5% )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση