GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BBC για Χ.Α.: Ξυλοδαρμοί επί πληρωμή

Αποκαλύψεις περί πληρωμών των μελών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προχωρήσουν σε έκνομες πράξεις και ξυλοδαρμούς φιλοξενεί το βρετ...


Αποκαλύψεις περί πληρωμών των μελών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προχωρήσουν σε έκνομες πράξεις και ξυλοδαρμούς φιλοξενεί το βρετανικό δίκτυο BBC, το οποίο συνομίλησε με γυναίκα – πρώην μέλος της οργάνωσης.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι: «Αν πεις κουβέντα, θα σε κάψω ζωντανή». Το BBC συνομίλήσε με μία πρώην υποστηρίκτρια της Χρυσής Αυγής, η οποία δήλωσε ότι μετείχε στις συναντήσεις της, αφού πρώτα είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από έναν άνδρα. «Μόλις μπήκα μέσα, είδα γκλομπς και ασπίδες. Όλα τα μέλη στάθηκαν προσοχή όταν μπήκε στην αίθουσα ο αρχηγός», είπε στον ρεπόρτερ. «Συζητούσαν για ξυλοδαρμούς ομοφυλόφιλων και σκουρόχρωμων ανθρώπων», συμπλήρωσε.
 Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ένα μέλος του κόμματος με επισκέφτηκε και μου έκανε μια προσφορά. Θα μπορούσε να σπάσει το χέρι κάποιου για 300 ευρώ, να βάλει φωτιά σε ένα αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ. Να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα για 1.500 ευρώ». Η ίδια του είπε ότι δεν επιθυμούσε τίποτα από αυτά και σταμάτησε την επικοινωνία με την οργάνωση. «Αργότερα, ο ίδιος επέστρεψε και απείλησε ότι σε περίπτωση που πούμε το οτιδήποτε για αυτήν τη συζήτηση, θα μας έκαιγε ζωντανούς», είπε.
 Στο ίδιο ρεπορτάζ, το βρετανικό δίκτυο αναρωτιέται για ποιον λόγο οι Αρχές δεν έκαναν κάτι νωρίτερα, εφόσον γνώριζαν για τη βίαιη δράση του κόμματος. Όπως επισημαίνει το BBC, «μία θεωρία είναι η φημολογούμενη σχέση με την Αστυνομία. Στις τελευταίες εκλογές, προσωπικότητες από διάφορες περιοχές της Αθήνας ανέφεραν ότι ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε Χρυσή Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση