GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανάγκη για ένα αστικό κεντροαριστερό πατριωτικό τρίτο κόμμα!

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου.  Η δημοσκόπηση έγινε για το newspost.gr και δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρ...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου. 
Η δημοσκόπηση έγινε για το newspost.gr και δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στην Α΄Αθήνας.
Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 21,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,6%, Άλλο 4,5%, Λευκό/άκυρο 2,8%, Δεν θα ψηφίσω 4,7% και Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 19,9%.
Η δημοσκόπηση δείχνει την τραγικότητα των στιγμών και την γύμνια της αστικής τάξης καθώς η Χρ. αυγή φιγουράρει ως τρίτο κόμμα Βλέπουμε ότι ο ψηφοφόρος της ΧΑ αποχωρεί μεν από την εγκληματική οργάνωση και τα ποσοστά της μειωμένα, αλλα δεν τον βλέπουμε να μετακινείται σε άλλο δεξιό σχήμα ωστε να το καταστήσει τρίτο κόμμα.
Δείχνει ότι τα μικρότερα κεντροαριστερά κόμματα του Μνημόνιου βρίσκονται σε διαδικασία αποσύνθεσης και ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται δεν φαίνεται να λειτουργούν ως αναχώματα σε αυτή την μοίρα, αλλά ως σωστικά σχήματα διαφόρων ομάδων φιλόδοξων παραγόντων που θέλουν να υπηρετήσουν τις Μνημονιακές πολιτικές.
Δείχνει πεντακάθαρα ότι ένα αστικό κεντροαριστερό κόμμα με κάθετη αντίθεση σε αυτές τις πολιτικές θα μπορούσε να υπάρξει. Ένα κόμμα που θα καλύψει το πατριωτισμό που δεν καλύπτει το ΔΗΜΑΡ και το κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ καθώς κινείται δεξιότερα ακολουθώντας έναν απολύτως υπερβολικό για την εποχή ευρωπαϊσμό που γίνεται το όχημα για την εφαρμογή του Μνημονίου.
Η Δημοσκόπηση δείχνει μερικά ενδιαφέροντα ακόμη πράγματα. Δείχνει ότι χώρος του Μνημονίου προς τα αριστερά είναι μονωμένος και πως ο Ψηφοφόρος που θα βγει από την ΝΔ θα πρέπει να κινηθεί πολύ μακριά και να προσπεράσει το ΠΑΣΟΚ και το ΔΗΜΑΡ για να βρεθεί στα αριστερά στο αντιμνημόνιο. Αντί αυτού μπορεί με ένα βήμα να βρεθεί στην Χρυσή αυγή.
Έτσι ο χώρος του Μνημονίου στις παρυφές του δέχεται και τεράστια πίεση από την Ακροδεξιά χρυσή αυγή. Γι αυτό τον λόγο μέχρι πρόσφατα ήταν το μόνο σχήμα που ανέβαινε κι αυτό μέσα από μια πολύ απλή διεργασία.
Αρχικά λειτουργούν ιδεολογικές συγγένειες και πατριωτικές αναφορές της ΝΔ αλλά και ευρύτεροι δίαυλοι επικοινωνίας που δεν έχει γίνει κατορθωτό να ανακοπούν. Στην συνέχεια έρχεται τη θεωρία των δυο άκρων που δημιουργεί πόλωση μεταξύ Αριστεράς και Δέξιας.
Από εκείνη την στιγμή είναι θέμα χρόνου η πολιτική του μνημονίου να οδηγεί το ψηφοφόρο της ΝΔ υπό την επήρεια του θυμικού στο αντιμνημόνιο- και από εκεί με ένα βήμα στην Χρυσή αυγή ακολουθώντας μια κίνηση και μια ροή που ενισχύει δυνάμεις που κινούνται στις παρυφές τις πολιτικής ομαλότητας.
Όπως και να έχει η ύπαρξη ενός αστικού κεντροαριστερού πατριωτικού κόμματος θα λειτουργήσει ως άγκυρα στο κέντρο της επερχόμενης πόλωσης και θα συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση του συνταγματικού τόξου και στις ομαλές μετεκλογικές εξελίξεις που είναι κρίσιμες για την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση