GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετωπική σύγκρουση Δένδια-ΣΥΡΙΖΑ

Aνεβάζει τους τόνους η Κουμουνδούρου στην αντιπαράθεση της με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια... ...

Aνεβάζει τους τόνους η Κουμουνδούρου στην αντιπαράθεση της με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια...
που αναφέρεται στις πληροφορίες για παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τις Σκουριές και την θεωρία των δύο άκρων.

Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε σε συνέντευξη του στα Νέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του που θα πρέπει να απομονωθούν. «Έχω πει επανειλημμένα ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ , στο σύνολό του, είναι ''άκρο'' αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχτεί κάποιος. Ειδικά αν υπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού» είπε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

Ερωτηθείς δε για το αν παρακολουθείται το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά «φαντάζομαι ότι αστειεύεστε», διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα έχει υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ δεν ευσταθούν.

Παράλληλα απαντά τους υπαινιγμούς της αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις λέγοντας πως «φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για το φαίνεσθαι και όχι γιατί διαθέτει πληροφόρηση πως συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Σε ερώτηση για το αν εμπλέκουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νόμιμες συνακροάσεις στην ερευνά για τις Σκουριές, άπαντα ότι «δεν θα μπορούσα να σχολιάσω το παραμικρό για μια εν εξελίξει δικαστική ερευνά. Επαναλαμβάνω ότι ζήτημα παρακολουθήσεων κομμάτων και βουλευτών απο κρατικές υπηρεσίες δεν υπάρχει στην Ελλάδα».«Θα ήμουν ευτυχής αν δεν εμφανιζόταν νεοναζιστικό μόρφωμα στις ευρωεκλογές ή σε οποιεσδήποτε άλλες εκλογές στη χώρα», αναφέρει.

Επίσης, σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων άπαντα ότι «κάνω το καθήκον μου ως υπουργός, δεν έχω άλλες προσωπικές φιλοδοξίες».

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση της κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια ότι πιστός στην γραμμή του πρωθυπουργού δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την δράση της Χρυσής Αυγής και καταφεύγει στην θεωρία των δύο άκρων που προωθεί η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. «Αντί να προβεί σε αυτοκριτική για το ότι ο ίδιος υποσχόταν μηνύσεις σε ξένες εφημερίδες για τις αποκαλύψεις τους, την ίδια στιγμή που άφηνε την Χρυσή Αυγή να αλωνίζει ελεύθερα κλείνοντας τα μάτια στις δεκάδες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διεθνών οργανισμών, φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έδρασε στη θέση του» αναφέρει η Κουμουνδούρου και συνεχίζει: «Δεν γνωρίζουμε αν ο υπουργός είχε την απαίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει κιόλας τους δράστες των 32 υποθέσεων που γέμιζαν τα συρτάρια του, εμείς απλώς οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις οποίες ο ίδιος σφύριζε αδιάφορα».

Παράλληλα καλεί τον Νίκο Δένδια να καταδικάσει τις δηλώσεις στελεχών του κόμματός του «που φλέρταραν με την ιδέα μιας πιθανής συγκυβέρνησης με το εγκληματικό αυτό μόρφωμα και να απομονώσει έστω και εκ των υστέρων τα άκρα που βρίσκονται εντός της ΝΔ».

«Γιατί η λάσπη και η σπέκουλα απέναντι στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες έχουν όρια. Και ο λαός μας δεν έχει επιλεκτική μνήμη όπως ο κ. Δένδιας και γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έχουν κάνει σημαία της πολιτικής τους την ακραία πόλωση και τον διχασμό» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι «η απέλπιδα προσπάθειά τους να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες τόσο για την άνοδο της ναζιστικής βίας, όσο και για την πορεία της χώρας πέφτει στο κενό. Η δε απομόνωσή τους από την κοινωνία όχι μόνο δεν μικραίνει με τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γίνεται πλέον τεράστια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση