GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το εξάμηνο επίκεντρο της συνάντησης Αρβανιτόπουλου-πρυτάνεων

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδ...

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνηκαι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμο Σιμόπουλο.

Οι συναντήσεις έγιναν με πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας και στόχος ήταν να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την έναρξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου, το οποίο και βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα.

Οι πρυτάνεις των δύο πανεπιστημίων ενημέρωσαν τον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ιδρύματά τους, στα οποία ακόμη και οι πύλες τους είναι κλειστές από απεργούς που τις έχουν καταλάβει. Στόχος όπως ανέφεραν είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα του εξαμήνου ώστε να μη χαθεί, αλλά να γίνουν οι εξετάσεις των φοιτητών επί πτυχίω.

Πάντως και στα δύο πανεπιστήμια οι πρυτάνεις θα ξεκινήσουν επαφές με κοσμήτορες και εκπροσώπους των σχολών και των τμημάτων τους για να οριστεί επιπλέον προσωπικό ασφαλείας και να αναζητηθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους ένας τρόπος για να ξεκινήσει το εξάμηνο.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων προχωράει κανονικά και σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση των υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση