GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακόμη και οι καπνιστές θυμώμουν με τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Θυμωμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες καπνιστές με τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας, υποστηρίζοντας δε ότι το κράτο...


Θυμωμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες καπνιστές με τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας, υποστηρίζοντας δε ότι το κράτος δεν έχει πράξει τα δέοντα για την προστασία της υγείας των πολιτών. Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου ...

Υγείας θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες συζήτηση για εφαρμογή αντικαπνιστικής εκστρατείας ώστε να «μην υπολειπόμαστε έναντι των άλλων χωρών της Ευρώπης».

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών που παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο. Μάλιστα τα δύο τρίτα εξ αυτών είναι καπνιστές.

Επίσης, εννέα στους δέκα δήλωσαν πως βρέθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε χώρους που άλλοι κάπνιζαν παρόλο που απαγορευόταν το τσιγάρο. Από αυτούς, το 74% εκφράζει θυμό και μόνο το 24,8% δεν ενοχλείται, ενώ θυμωμένοι με τη μη εφαρμογή του νόμου εμφανίζονται ακόμη και οι καπνιστές σε ποσοστό 48,3%.

Επιπλέον, επτά στους δέκα συμφωνούν να αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων κατά δύο ευρώ στο πακέτο, μόνο αν τα χρήματα αυτά δοθούν για τη βελτίωση του συστήματος υγείας και την πρόληψη του καπνίσματος στους νέους.

«Η εικόνα που ισχύει σήμερα δεν μας ικανοποιεί ως υπουργείο Υγείας» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα αποτελέσει το επόμενο θέμα που θα απασχολήσει το υπουργείο μετά την ολοκλήρωση του θέματος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Παράλληλα, ο υπουργός διέψευσε τις φήμες ότι το υπουργείο εξετάζει την επιβολή φόρου στα τσιγάρα, αν και ο ίδιος τάχθηκε υπέρ ενός τέτοιου φόρου. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ένα νόμο απόλυτα σωστό σε ηθική βάση, καθώς, όπως είπε, αυτός που καπνίζει και προκαλεί με την επιλογή του προβλήματα υγείας στον οργανισμό του πρέπει να πληρώσει και την προκαλούμενη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι ο φόρος αυτός ισχύει σε πολλές δυτικές χώρες, αλλά «αυτό που πρέπει να μας απασχολεί σε αυτή την φάση είναι η ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού για να εφαρμοστεί ο ισχύων νόμος».

«Αν μπορούσα να εκδώσω αύριο μία υπουργική απόφαση για την ισχύ του αντικαπνιστικού νόμου, θα το έκανα και μάλιστα επί το αυστηρότερο» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, καθώς ο αντικαπνιστικός νόμος δεν τηρείται στο 92,8% των κέντρων διασκέδασης, στο 87,1% των εστιατορίων και στο 73,7% των τουριστικών καταστημάτων.
agelioforos.gr

1 σχόλιο

  1. Ρε παιδιά έλεος με το δούλεμα, γίνεστε γελοίοι δεν το καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση