GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καυστική επιστολή του Τζούλιαν Ασάντζ στον ηθοποιό που τον υποδύεται

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ο ηθοποιός που υποδύεται τον Τζούλιαν Ασάντζ σε μία νέα ταινία, με τίτλο...


Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ο ηθοποιός που υποδύεται τον Τζούλιαν Ασάντζ σε μία νέα ταινία, με τίτλο...

«The Fifth Estate», η οποία πραγματεύεται την πορεία του ιδρυτή του WikiLeaks.

Μέχρι στιγμής, η ταινία δεν έχει πάρει και τις καλύτερες κριτικές, ενώ μεταξύ των επικριτών της βρίσκεται και ο ίδιος ο Ασάντζ, ο οποίος έστειλε προσωπικά την περασμένη Τρίτη επιστολή στον ηθοποιό που τον υποδύεται, προκειμένου να του εκφράσει τη γνώμη του.

Η επερχόμενη ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, πρώην εκπροσώπου Τύπου του ιστοτόπου WikiLeaks, με τίτλο "Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange and the World's Most Dangerous Website" ("Στα ενδότερα του WikiLeaks: Ο Χρόνος μου με τον Τζούλιαν Ασάντζ και την Πιο Επικίνδυνη Ιστοσελίδα του Κόσμου").

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε ο Ασάντζ στον Κάμπερμπατς:

«Αγαπητέ Μπένεντικτ,
Σε ευχαριστώ για την προσπάθειά σου να επικοινωνήσεις μαζί μου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που προσεγγίζει εμένα ή το WikiLeaks κάποιος από την παραγωγή της "Dreamworks".

Οι υπάλληλοί μου, μου κοινοποίησαν το αίτημά σου, το οποίο σκέφτηκα πολύ σοβαρά, ενώ εξέτασα και τις προηγούμενες δουλειές σου, οι οποίες μου αρέσουν.

Πιστεύω ότι θα μου άρεσε να σε γνώριζα από κοντά.

Ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν ηθοποιό και το πραγματικό πρόσωπο που υποδύεται είναι σημαντικός.

Αν η ταινία καταφέρει να φτάσει στο στάδιο της διανομής, οι δυο μας θα είμαστε για πάντα συσχετισμένοι στην φαντασία του κοινού. Σε κάθε έναν από εμάς θα ζητείται να σχολιάσει τον άλλον για πολλά χρόνια, ενώ πολλοί θα είναι εκείνοι που θα συγκρίνουν τους χαρακτήρες και τις πορείες μας.

Πρέπει, όμως, να σου μιλήσω ευθέως.

Ελπίζω ότι θα εκλάβεις την ευθύτητά μου ως ένδειξη σεβασμού και όχι ως έλλειψη καλοσύνης.

Πιστεύω ότι είσαι καλός άνθρωπος, αλλά δε νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι καλή. Δεν πιστεύω ότι θα είναι καθόλου θετική ούτε για μένα, αλλά ούτε και για τους ανθρώπους που νοιάζομαι, καθώς βασίζεται σε ένα βιβλίο, το οποίο γράφτηκε από κάποιον που έχει προσωπική βεντέτα εναντίον μου και εναντίον του οργανισμού μου.

Υπάρχουν δεκάδες θετικές βιβλία σχετικά με το WikiLeaks, ωστόσο η "Dreamworks" αποφάσισε να στηρίξει το σενάριο για τη νέα ταινία της μόνο στο πιο "τοξικό". Μάλιστα, το συγκεκριμένο βιβλίο που επέλεξε η "Dreamworks" είναι τόσο "τοξικό" που διανέμεται σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ ως μηχανισμός αποθάρρυνσης του στρατιωτικού προσωπικού από οποιουδήποτε είδους επικοινωνίας μαζί μας. Επιπλέον, είναι δημοσίως γνωστό ότι ο συγγραφέας του εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή της ταινίας.

Γνωρίζω ότι σκοπός της ταινίας είναι να απεικονίσει εμένα και την δουλειά μου με αρνητικό τρόπο. Πιστεύω ότι θα στρεβλώσει τα γεγονότα και θα επηρεάσει τη δημόσια κατανόηση.

Δεν έχει ως στόχο να απλοποιήσει, να αποσαφηνίσει ή να αποστάξει την αλήθεια. Αντίθετα, μάλλον επιδιώκει να τη θάψει.

Ο οργανισμός μου και εγώ είμαστε οι στόχοι πολιτικής αντιπαλότητας από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της. Οι ταινίες είναι οι πιο ισχυροί και ύπουλοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και η συγκεκριμένη ταινία πρόκειται να θάψει καλούς ανθρώπους που κάνουν κάνουν καλή δουλειά.

Η "DreamWorks" είναι ένας πολύ πλούσιος οργανισμός και το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου της δεν κινδυνεύει – σε αντίθεση με το αντίστοιχο δικό μας δικαίωμα.

Θα πρέπει να αμφισβητήσω, κατά συνέπεια, τις επιλογές και τα κίνητρα πίσω από την ταινία της, τα οποία είναι μάλλον ο οπορτουνισμός και ο φόβος του να κάνει κανείς κάτι χρήσιμο και θαρραλέο.

Πιστεύω ότι είσαι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος δεν θα ευχόταν σε καμία περίπτωση να βλάψει καλούς ανθρώπους που βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση.

Θα σε χρησιμοποιήσουν για να διαβάλλεις την αλήθεια, για να με παρουσιάσεις ως έναν ηθικά επικίνδυνο άνθρωπο – όχι επειδή το θες εσύ ο ίδιος προσωπικά, αλλά επειδή είσαι ένας επαγγελματίας ηθοποιός που πληρώνεται για να ακολουθήσει πιστά το σενάριο της εκάστοτε ταινίας.

Το ταλέντο σου είναι όπλο στα χέρια των ανθρώπων που έχουν βαλθεί να αφανίσουν εμένα και το WikiLeaks από τον κόσμο.

Πιστεύω ότι πρέπει να ξανασκεφτείς τη συμμετοχή σου σε αυτή την ταινία».

directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση