GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομικές συμβουλές για φοιτητές

Το να είσαι φοιτητής είναι ακριβό αυτές τις μέρες, και δεν μιλάμε μόνο για ραγδαία κλιμάκωση στα έξοδα διδάκτρων. Είτε ζείς εντός ή εκ...


Το να είσαι φοιτητής είναι ακριβό αυτές τις μέρες, και δεν μιλάμε μόνο για ραγδαία κλιμάκωση στα έξοδα διδάκτρων. Είτε ζείς εντός ή εκτός πανεπιστημίου, μόνος σου ή με μια ομάδα άλλων φοιτητών ή στο σπίτι με τους γονείς σου, και τα μικρότερα έξοδα της φοιτητικής ζωής προσθέτονται γρήγορα και δημιουργούν ένα μεγάλο ποσό. Αν είστε ένας φοιτητής που έχετε στη διαθεσή σας ελάχιστο προυπολογισμό ή ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε την φοιτητική ζωή, εξετάστε μερικές αποδεδειγμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μετριάσετε τα έξοδα σας στα νέα σας βήματα ,να δώσετε αξία στο κάθε ευρώ που ξοδεύετε και σκεφτείτε πως έτσι θα σας μένουν και κάποια χρήματα στην άκρη.

Χρειάζεται να ζεις με κανόνες
Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να ζήσεις με τον καλύτερο σου φίλο και να μοιράζεστε ένα κοινό χώρο σε ένα σπίτι, αλλά χρειάζεται εξ αρχης να εξετάσεις σοβαρά ολους τους κανόνες διαβίωσης πριν την τελική απόφαση . Εάν βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον με ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας ή με άλλους φοιτητές που δεν διασκεδάζουν πολύ, δεν πηγαίνουν έξω για φαγητό κάθε βράδυ, ή ή δεν επιδίδονται σε ακριβές αγορές ,δεν θα επηρεαστείτε και σεις προς αυτή την κατεύθυνση.Όσοι είναι γύρω σας ασκούν σημαντική επιρροή και στα δικές σας αγοραστικές συνήθειες και τρόπο ζωής.

Φάτε συντηρητικά
Το φαγητό μπορεί να γίνει μια σημαντική δαπάνη για έναν φοιτητή πανεπιστημίου, γιατί είναι μακριά από το σπίτι σε μαθήματα όλη την ημέρα και μπορεί να έχει ένα εξαντλητικό απόγευμα ή και βράδυ. Αν τρώτε έξω πολύ ή πληρώνεται να φάτε ακόμη και μέσω της εστίας στο πανεπιστήμιο τα έξοδα μεγαλώνουν.Σίγουρα δεν γίνεται να σταματήσετε το φαγητό απλά περιορίστε το εξωτερικό φαγητό και ξεκινήστε το μαγείρεμα.Είναι οικονομικό.
Τοπιο απλό πράγμα είναι να ξεκινήσεις να ψωνίζεις μόνος σου τα απαραίτητα και για φαγητό. Αυτό μπορεί να μην είναι και το πιο cool αλλά μπορεί να σώσει τόνους χρημάτων, έτσι ώστε να είσαι σε θέση να βγεις και να διασκεδάσεις περισσότερο με τους φίλους σου ή να χρησιμοποιήσεις αυτά τα χρήματα για άλλους σκοπούς αργότερα και σίγουρα θα προστατέψεις τον εαυτό σου και την υγεία σου από άχρηστες τροφές που δεν σου δίνουν τίποτα παρα μόνο θερμίδες.

Συγγράματα
Τα περισσότερα συγγράματα τα παιρνετε δωρεάν απότο πανεπιστήμιο εντουτοις χρειάζεστε συνήθως και επιπλέον βιβλία τα οποία οι περισσότεροι φοιτητές τα αγοράζουν απο βιβλιοπωλεία σε εξωφρενικές τιμές.Απλά σταματήστε να το κάνετε,υπάρχει ο online δρόμος που είναι φθηνότερος και μπορείτε να βρείτε συγγράματα σε μισή τιμή από ότι σε βιβλιοπωλείο.Εξάλλου μέσα από το διαδίκτυο μπορείτε να πάρετε το βιβλίο χρησιμοποιημένο και όχι καινούργιο σε ακόμη χαμηλότερη τιμή και έπειτα να το ξαναπουλήσετε μέσα από εκεί. (Σημείωση CleverSpending: Δείτε σχετικά το BookBeast.gr).

Διασκέδαση με μέτρο
Σίγουρα σε κάθε πόλη που υπάρχει πανεπιστήμιο θα υπάρχουν αμέτρητες προτάσεις για εξόδους και τρόπους διασκέδασης και συνεχώς στο χώρο του πανεπιστημίου θα μοιράζονται φυλλάδια για πάρτυ.Ψάξτε οικονομικούς τρόπους διασκέδασης μαζί με τους φίλους σας γιατί δεν χρειάζεται ο προυπολογισμός για ολόκληρο το μήνα να αναλωθεί σε διασκέδαση μίας βραδιάς. (Σημείωση CleverSpending: Δείτε σχετικά το ftinapota.gr)








.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση