GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόλεις-φαντάσματα λόγω πληθυσμιακής συρρίκνωσης

Οι περιοχές Βίντιν και Μοντάνα καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθυσμιακής συρρίκνωσης στη Βουλγαρία αλλά και μεταξύ των υψηλ...

Οι περιοχές Βίντιν και Μοντάνα καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθυσμιακής συρρίκνωσης στη Βουλγαρία αλλά και μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία στατιστικής Eurostat, ο πληθυσμός του Βίντιν συρρικνώθηκε κατά 17% και της Μοντάνα κατά 15% στο διάστημα από το 2008 ως το 2011.

Στον αντίποδα, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 3,4%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".

Βάσει των ίδιων στοιχείων, ο πληθυσμός της Βουλγαρίας μειώνεται κατά 0,5% ανά έτος, γεγονός που σημαίνει πως σε μισό αιώνα θα έχει συρρκνωθεί κατά δύο εκατομμύρια άτομα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι, με τους παραπάνω ρυθμούς συρρίκνωσης, πολλές πόλεις της βορειδουτικής Βουλγαρίας θα μετατραπούν σε πόλεις – "φαντάσματα". Η τελευταία απογραφή, το 2011, έδειξε ότι ο πληθυσμός της Βουλγαρίας ανέρχεται σε περίπου 7.280.000 άτομα.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση