GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε μεγάλους μπελάδες βάζει το κράτος τους ιδιοκτήτες χορτολιβαδικών εκτάσεων

Σύμφωνα με την νέο νόμο για τα δάση "Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης" που έχει ...


Σύμφωνα με την νέο νόμο για τα δάση "Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης" που έχει δημοσιευθεί, βαφτίζει τις χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις ως "δημόσιες γαίες". Αν είναι δυνατόν...

μία πράξη χαρακτηρισμού να δηλώνεται με την έννοια "δημόσια". Σαν μην έφτανε αυτό στην συνέχεια του νόμου αναφέρεται ότι: η αναγνώριση της κυριότητας ή άλλων εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί των εκτάσεων αυτών υπάγεται, κατά περίπτωση, στην αρμοδιότητα των επιτροπών του άρθρου 7 του ν. 2308/1995 (ΦEK 114 A), όπως ισχύει, ή των πολιτικών δικαστηρίων.

Οι προθέσεις του νομοθέτη φαίνονται και από το γεγονός ότι πλέον υπάγονται στον δασικό νόμο οι ανωτέρω εκτάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος που ισχύει μέχρι σήμερα, τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και τις βραχώδεις δεν τις έντασσε στον δασικό νόμο.

Είναι γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων που έχουν χαρακτηριστεί ως χορτολιβαδικά ή βραχώδη βρίσκονται πλέον χωρίς ιδιοκτησία αφού θα πρέπει σύμφωνα με τον νόμο, που έχουν ετοιμάσει, να προσφύγουν αναγκαστικά στα πολιτικά δικαστήρια. Ο δε χαρακτηριμός ως χορτολιβαδικός είναι σύνηθες από το Δασαρχείο και τον συναντάμε συχνά σε εκτός σχεδίου περιοχές στην πόλη. Μιλάμε για οικόπεδα ιδιωτικά επί των πλείστων μικρών εμβαδών. Δεν αναφερόμαστε σε χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων. Αυτά προς αποφυγή παρερμηνειών.

Φανταστείτε την ταλαιπωρία που θα υπάρξει (οικονομική και χρονική) για εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα αλλά ωστόσο το κράτος που μέχρι εχθές σε αναγνώριζε ως ιδιοκτήτη και πλήρωνες τους φόρους, αφού με τον προηγούμενο νόμο δεν υπαγόσουν στην δασική νομοθεσία, σήμερα αυθαίρετα θεωρεί την έκταση σου ως δημόσια και σε οδηγεί στα πολιτικά δικαστήρια, με κόστος τεράστιο και χρονικά ασύμφορο.

Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να επιληφθούν του θέματος και να αποφύγουν την αδικία που πάει να δημιουργηθεί. Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό. Το κόστος πλέον των δικαστηρίων συνδέεται με την αξία του αντικειμένου που δικάζεται. Αναλογιστείτε το δυσβάσταχτο κόστος που δημιουργεί το κράτος στους πολίτες του, όπου εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης να τους οδηγεί στα πολιτικά δικαστήρια για κάτι που μέχρι εχθές δεν είχε θέσει θέμα. Ενώ πρωτοφανής είναι και ο χαρακτηρισμός μία έκτασης ως "δημόσιας" κατά την διαδικασία καθορισμού της μορφής μίας έκτασης.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση