GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΑΣΥΔΥ πάει στο Ανώτατο για την Εμμανουέλα

Αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατέθεσε σήμερα η ΠΑΣΥΔΥ με την οποία ζητούν να κληθεί αν ο διορισμός της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης Εμμα...


Αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατέθεσε σήμερα η ΠΑΣΥΔΥ με την οποία ζητούν να κληθεί αν ο διορισμός της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης Εμμανουέλα Λαμπριανίδη είναι συνταγματικός. Αναλυτικά η ανακοίνωση της...

ΠΑΣΥΔΥ για την αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο:

«Κατατέθηκε, σήμερα, στο Ανώτατο Δικαστήριο η Αίτηση με αρ. 185/2013, με την οποία ζητείται η άδεια του Δικαστηρίου για καταχώριση Αίτησης για έκδοση εντάλματος της φύσης QUO WARRANTO.

Η υπό αναφορά αίτηση καταχωρίστηκε από τους Γλαύκο Χατζηπέτρου, Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, Αντώνη Κουτσούλλη, Πρόεδρο της ΠΑΣΥΔΥ, Κύπρο Κυπριανού, Διευθυντή της Υπηρεσίας Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Νίκο Σπανούδη, Πρόεδρο του Κλάδου Γενικού Γραμματειακού Προσωπικού και Πρόδρομο Αργυρίδη, Πρόεδρο του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού, από Λευκωσία.

Οι αιτητές με την αίτηση αυτή ζητούν την προρρηθείσα Άδεια, για να κληθεί η κα Εμμανουέλα Λαμπριανίδη να δείξει κάτω από ποια νομική εξουσία και/ή νομοθεσία και/ή νομοθετικό ή νομικό έρεισμα διορίστηκε στην πολιτική θέση της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας και/ή κατέχει και/ή ασκεί τα καθήκοντα της εν λόγω θέσης, ενώ α) τέτοια θέση δεν προβλέπεται από οποιαδήποτε νομοθεσία ή τον προϋπολογισμό και συνεπώς ο διορισμός απαγορεύεται από την Αρχή της Νομιμότητας και β) αυτή είναι συγχρόνως δημόσιος υπάλληλος.

Στην ένορκη δήλωση που υποστηρίζει τη σχετική αίτηση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

1. Ο διορισμός της κας Εμμανουέλας Λαμπριανίδη στην πολιτική θέση της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας είναι αντισυνταγματικός και στερείται νομικού ερείσματος.

2. Το Ανώτατο Δικαστήριο ήδη με τη γνωμάτευση του στις Αναφορές αρ. 5/2010 και 6/2010 έχει αποφανθεί ότι το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνει διάκριση μεταξύ της πολιτειακής/πολιτικής εξουσίας και της διοίκησης. Κατά συνέπεια είναι ανεπίτρεπτο συνταγματικά, κάτοχος θέσης στη Δημόσια Υπηρεσία να διορίζεται και να κατέχει συγχρόνως πολιτική θέση.

3. Είναι πρόδηλο ότι οι ευθύνες και τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στην κα Λαμπριανίδη είναι έργο που εδώ και δεκαετίες διεκπεραιώνεται σε ουσιαστικό βαθμό από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και του οποίου προΐσταται ο κ. Κύπρος Κυπριανού, ο οποίος είναι ιεραρχικά ανώτερος της κας Λαμπριανίδη.

4. Οι ενέργειες της κας Λαμπριανίδη, πέραν του γεγονότος ότι ουσιαστικά έχουν αχρηστεύσει όλες τις θεσμοθετημένες διαδικασίες για διαβούλευση και διαπραγμάτευση στο δημόσιο τομέα, επηρεάζουν αρνητικά και τα κεκτημένα δικαιώματα υπηρετούντων υπαλλήλων».

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση