GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την άρνηση λεωφορειούχων να αναλάβουν μαθητικά δρομολόγια

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αφορμή την άρνηση αρκετών λεωφορειούχων να αναλάβουν ...


Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αφορμή την άρνηση αρκετών λεωφορειούχων να αναλάβουν τα μαθητικά δρομολόγια.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Ευάγγελος Μαδεμλής ζήτησε να διερευνηθεί εάν τελείται το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο καθώς μαθητές αναγκάζονται να μετακινούνται ακόμη και σε καρότσες αγροτικών μηχανημάτων καθώς και της απείθιας.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αννα Καραμόσχογλου. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νομό Θεσσαλονίκης περιγράφει σε σχετική αναφορά που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Η αναφορά του Γ.Μιχελάκη

Οπως τονίζεται στο έγγραφο του υπουργού το πρόβλημα προκλήθηκε όταν η εφαρμογή του μαθηματικού τύπου που προβλέπεται στην ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση μείωσε το κόστος των συμβάσεων μεταφοράς. Ό Γ.Μιχελάκης κάνει λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά των μεταφορέων, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης προς την πολιτεία τους ίδιους τους μαθητές» ενώ επισημαίνει τους κινδύνους που δημιουργούνται. «Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών στα μέρη που δεν εκτελούν τα δρομολόγια, διότι αυτοί αναγκάζονται να μετακινούνται από τον τόπο της κατοικίας τους προς τα σχολεία με κάθε μέσο ή και με τα πόδια. Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι φωτογραφίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας μέσω των ΜΜΕ και επισυνάπτονται στο παρόν, στις οποίες φαίνονται μαθητές να περπατούν προς το σχολείο τους σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς καμία ασφάλεια ή να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων» τονίζεται στην αναφορά του υπουργού Εσωτερικών προς τις εισαγγελικές αρχές.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση