GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λήξη συναγερμού για το σκάφος νότια των Χανίων

Λήξη συναγερμού για το σκάφος που εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής να πλέει νότια των Χανίων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες...


Λήξη συναγερμού για το σκάφος που εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής να πλέει νότια των Χανίων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επρόκειτο για ένα σκάφος το οποίο μετέφερε οικονομικούς μετανάστες και το οποίο αφού ελέγχθηκε από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά, συνέχισε την πορεία του καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι επιβάτες τους δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ο συναγερμός έληξε και το περιπολικό σκάφος από τα Χανιά που είχε βγει στα ανοικτά για τις ανάγκες της επιχείρησης επέστρεψε πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr το σκάφος που βρέθηκε να πλέει κοντά στη Γαύδο, δεν ζήτησε ποτέ τη βοήθεια των λιμενικών αρχών, ενώ ακόμη παραμένει άγνωστος ο λόγος που σήμανε συναγερμός στις λιμενικές αρχές των Χανίων.

Το λιμεναρχείο της Αγίας Γαλήνης αλλά και αυτό της Παλαιόχωρας ήταν με τη σειρά τους σε επιφυλακή αν και το σκάφος του λιμενικού σώματος στην Αγία Γαλήνη βρίσκεται σε ακινησία λόγω βλάβης από την Πέμπτη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ενώ αυτό της Παλαιόχωρας βρίσκεται στη Χίο προκειμένου να συνδράμει σε έρευνες.

Όπως είχε γράψει και νωρίτερα το prismanews η πληροφορία ότι σκάφος με μετανάστες πλέει νότια των Χανίων σήμανε ναι μεν συναγερμό, ωστόσο για αρκετή ώρα ήταν αδύνατο να εντοπιστεί με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες ως προς το αν τελικά υφίσταται τέτοιο γεγονός ή όχι ενώ οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το σκάφος μετέφερε λαθρομετανάστες.

Το σκάφος μετέφερε πάνω από 100 οικονομικούς μετανάστες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι οποίοι μπήκαν στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα χωρίς ωστόσο να έχουν κάποιο απώτερο σκοπό. Μετά τη λήξη του συναγερμού, οι επιβάτες του σκάφους που αναστάτωσε τις λιμενικές αρχές συνέχισε κανονικά την πορεία του. Να σημειωθεί πάντως ότι σήμα που να κάνει λόγο για λαθρομετανάστες δεν υπήρξε ποτέ.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση