GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πως να «χακάρετε» τον εγκέφαλό σας για καλύτερες αποδόσεις στη δουλειά ή το διάβασμα

Πως μύριζε το σχολείο σας; Ήταν θορυβώδες ή ήσυχο; Μπορεί να μη σας φαίνεται σημαντικό αλλά ένα αυξανόμενο σώμα από ερευνητές υποστηρίζου...

Πως μύριζε το σχολείο σας; Ήταν θορυβώδες ή ήσυχο; Μπορεί να μη σας φαίνεται σημαντικό αλλά ένα αυξανόμενο σώμα από ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι μυρωδιές και οι ήχοι μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη γνωστική διαδικασία, τις αποδόσεις και τη δημιουργικότητα.
Όντως κάποιοι καθηγητές μέχρι πρόσφατα έχουν αρχίσει να κάνουν δυνατούς θορύβους μέσα στην τάξη γιατί έχουν παρατηρήσει ότι έτσι αυξάνονται οι επιδόσεις των μαθητών. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην τάξη, τότε τι συμβαίνει στο εργασιακό περιβάλλον.
Από την άλλη, τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχουν μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία τα οποία είναι κοντά σε αεροδρόμια, έχουν χαμηλούς βαθμούς στις εξετάσεις.
Αντίθετα, στο πανεπιστήμιο London South Bank, οι καθηγήτριες Μπρίτζετ Σιλντς και Τζούλι Ντόκρελ συμβουλεύουν ακόμα και πολιτικούς για τη σημασία πολλών ειδών θορύβων σε σχέση με τον εγκέφαλο και το ερέθισμα συγκεκριμένων κέντρων. Τα πειράματα γίνονται σε αρχικό στάδιο σε παιδιά κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. «Οι θόρυβοι έχουν αντίκτυπο σε όλες τις επιδόσεις των παιδιών, στην αριθμητική, στην ορθογραφία, στην ανάγνωση», αναφέρει η Σιλντς.
Μεγάλη επιρροή φαίνεται ότι είχε επίσης ο θόρυβος στις επιδόσεις παιδιών με ειδικές ικανότητες.
Σύμφωνα με τα πειράματα, ο θόρυβος μέτριας έντασης έχει τα καλύτερα αποτελέσματα καθώς αφυπνίζει στο σωστό βαθμό τον εγκέφαλο. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το βασικό είναι οι ήχοι να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις του καθενός. «Αν σας αρέσει να ακούτε το soundtrack από ταινία του Στίβεν Κινγκ, τότε με όλα τα μέσα κάντε το», επεσήμανε η Σιλντς.
Πηγή: Koolnews

1 σχόλιο

  1. Όσοι έχουν καλή μνήμη η μεγάλη φθορά του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από το χαράτσι στη ΔΕΗ. Έχασε σχεδόν 31% και έφτασε στο 13% και τώρα είναι κοντά στο 3% ( λίγο πιο πάνω στα στημένα γκάλοπ των διαπλεκομένων ). Την ίδια τύχη έχει σήμερα η ΝΔ, λόγω των 4 φόρων που τρέχουν ( ΦΑΠ 2011, 12,13, χαράτσι στη ΔΕΗ 2013 ) και λόγω του επικείμενου φόρου ακινήτων σε ακίνητα και οικόπεδα επί αντικειμενικών αξιών πολλαπλάσιων των εμπορικών, με υψηλούς συντελεστές. Ο κύβος ερρίφθη για την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Θα πάθει τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι τωρινοί της βουλευτές δεν θα επανεκλεγούν... Ο Ενιαίος φόρος ακινήτων εκτοξεύει εκλογικά τον Σύριζα, την Χ.Α, τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ και οδηγεί εκτός Βουλής και Ευρωβουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και σε μονοψήφια ποσοστά την ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση