GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Περικοπές σχηματισμών λόγω της οικονομικής κρίσης

Περικοπές ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο περιορισμού της δομής των ενόπλων...

Περικοπές ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο περιορισμού της δομής των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας λόγω της οικονομικής κρίσης και οι οποίες μεταξύ άλλων...
προβλέπουν και τη μείωση της οροφής κατά 23.500 άτομα μεταξύ του 2014 και του 2019 που θα προστεθούν στις 54.000 θέσεις εργασίας που αποφασίστηκαν παλαιότερα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η διάλυση του εδρεύοντος στη Carpiagne 4ου Συντάγματος Δραγόνων (4e Régiment de Dragons) που ανήκει στην 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (7e Brigade Blindée).

Πρόκειται για ένα ιστορικό σύνταγμα που ιδρύθηκε το 1667 και το οποίο είναι ένα από τα τέσσερα συντάγματα του Στρατού της Γαλλίας που επιχειρεί άρματα μάχης Leclerc. Το σύνταγμα έχει δύναμη 1.000 ατόμων (συμπεριλαμβάνονται πολίτες υπάλληλοι και έφεδροι) και οργανωτικά αποτελείται από τέσσερις ίλες Leclerc, μία ίλη διοίκησης, μία ίλη λογιστικής υποστήριξης και μία εφεδρική ίλη.

Επιχειρεί άρματα μάχης Leclerc και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα VBL έχοντας μάλιστα υιοθετήσει τη νέα οργανωτική δομή που περιλαμβάνει ουλαμούς των τριών αρμάτων μάχης Leclerc και των τριών τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων VBL.

Η διάλυση του συντάγματος θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος και στο στρατόπεδο που σήμερα εδρεύει θα μετασταθμεύσει το περιβόητο δύναμης 900 ατόμων 1ο Σύνταγμα Ιππικού Ξένων (1er Régiment Etranger de Cavalerie) της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων (Légion Etrangère) που ανήκει στη δύναμη της 6ης Ελαφράς Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (6e Brigade Légère Blindée).

Οι περικοπές αφορούν επίσης και τέσσερις αεροπορικές βάσεις και πρόκειται να ισχύσουν από το 2014. Μεταξύ αυτών η Αεροπορική Βάση 116 (BA- Base aérienne116) στο Luxeuil Saint-Sauveur. Η BA 116 θα απολέσει τη μοίρα αντιαεροπορικής άμυνας που σήμερα διαθέτει, ενώ θα περιοριστεί σημαντικά και η πτητική δραστηριότητα των δύο εξοπλισμένων με αεροσκάφη στρατηγικής κρούσης Mirage 2000N μοιρών κρούσης (1/4 «Dauphiné» και 2/4 «La Fayette») που εδρεύουν σε αυτή.

Θύμα των περικοπών είναι και η Αεροπορική Βάση 102 (BA 102) στη Dijon της Βουργουνδίας, που αποτελεί μία από τις παλαιότερες της Αεροπορίας της Γαλλίας (κατασκευάστηκε το 1914) όπου θα ανασταλεί η συνεχής πτητική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας το σχέδιο περικοπών πρόκειται να συζητηθεί στη Γερουσία στις 21 Οκτωβρίου προτού εισαχθεί προς συζήτηση και κύρωση στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση