GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο κόκκινο η κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

Ενισχυμένη στην κοινή γνώμη και ειδικότερα στο τμήμα των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι-κεντροδεξιοί» θεωρούν στελέχ...


Ενισχυμένη στην κοινή γνώμη και ειδικότερα στο τμήμα των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι-κεντροδεξιοί» θεωρούν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ότι έχει βγει...
η κυβέρνηση, μετά την ποινική δίωξη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Ο πρωθυπουργός, μετά και την προφυλάκιση των κ. Μιχαλολιάκου και Παππά, θεωρεί ότι δικαιώνεται η στρατηγική επιλογή του να ακρωτηριάσει πολιτικά και στη συνέχεια οικονομικά το ακροδεξιό αυτό μόρφωμα και πιστεύει ότι τα πρώτα οφέλη αυτής της κίνησης θα φανούν στις πρώτες κιόλας δημοσκοπήσεις.

Χθες ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στις ΗΠΑ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Initiative με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας», τόνισε ότι η κυβέρνησή του «συνέτριψε τους νεοναζί, καθώς ήδη ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή».

Απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης είναι να φτάσουν τις έρευνες μέχρι τέλους και μάλιστα ο κ. Δένδιας δεν διστάζει να ψάξει πριν απ' όλα το εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων βρίσκονται στο γραφείο του και αποδεικνύεται ότι θύλακες της Χρυσής Αυγής είχαν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της επικράτειας. Ο κ. Δένδιας περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κάτι που θα γίνει στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέες αλλαγές εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση αναζητά την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, έτσι ώστε να προχωρήσει στην πλήρη εξάρθρωση της οργάνωσης. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, πάντως, εκτιμούν ότι μέχρι αυτή την ώρα η προσπάθεια δεν στηρίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, γεγονός που οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Σ. Κεδίκογλου, με αφορμή συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο Εuronews, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «τον καλύτερο συνήγορο της Χρυσής Αυγής».

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε χθες, καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για αλλοίωση της τοποθέτησης του κ. Τσίπρα. «Σε μια πρωτοφανή -όπως ανέφερε η ανακοίνωση- απόπειρα αλλοίωσης, πρόσθεσε στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ''η απόφαση της Δικαιοσύνης που αφορούσε την απελευθέρωση των τριών της ΧΑ δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα», τη φράση "η απόφαση για τη σύλληψη του Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα", καταλήγοντας έτσι στο αβίαστο και λαθραίο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνήγορος της ΧΑ», τόνισε το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανταλλαγή βολών είναι σαφές ότι πυροδοτεί νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η σύγκρουση θα κορυφωθεί στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Ισραήλ.

Ο κ. Σαμαράς θα κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα για υιοθέτηση «δύο μέτρων και δύο σταθμών» σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη και δεν αποκλείεται να επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων, κάτι άλλωστε που έκανε εμμέσως και μέσα από μια ομιλία του στις ΗΠΑ.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί και ετοιμάζουν ήδη την άμυνά τους, η οποία θα εστιαστεί στην καταγγελία ότι στελέχη της ΝΔ «φλερτάρουν» πολιτικά με την ακροδεξιά.

Το βέβαιο είναι πως για την κυβέρνηση το πλήγμα που κατάφερε στη Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» το επόμενο διάστημα και πάνω σ' αυτό στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θα καλέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις βίαιες πράξεις από όπου κι αν προέρχονται.

Η αντιπαράθεση που έχει ήδη ξεσπάσει «πέρασε» και στο Κοινοβούλιο, μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του κ. Τσίπρα, ζήτησε να γίνει συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστεί όλο το «πακέτο» των μέτρων που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση (κρατική χρηματοδότηση, περικοπές αποζημιώσεων βουλευτών, περικοπή προνομίων κοινοβουλευτικής ομάδας κ.λπ.). Ο κ. Β. Μεϊμαράκης θα δώσει λίγο ακόμη χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει μόνη η κυβερνητική πλειοψηφία. e-go.gr

1 σχόλιο

  1. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά:
    «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό,
    έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να οδηγηθεί στην φυλακή και η ακραία αντιπολίτευση (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση».
    ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ;
    Τι εννοεί ο ποιητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση