GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναπολιτάνο: Νιώθω φρίκη και ντρέπομαι

Μετά την τραγωδία του ναυαγίου του πλοίου που μετέφερε τους πρόσφυγες, στην Λαμπεντούζα , ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζ...


Μετά την τραγωδία του ναυαγίου του πλοίου που μετέφερε τους πρόσφυγες, στην Λαμπεντούζα , ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο...

αναφέρθηκε στην ανάγκη να υιοθετηθούν ουσιαστικές αλλαγές στο νομικό επίπεδο.
«Ντρέπομαι και συγχρόνως νιώθω φρίκη. Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο, να αναθεωρηθούν οι νόμοι, που καθορίζουν όλα τα σχετικά με την υποδοχή των προσφύγων», τόνισε ο πρόεδρος Ναπολιτάνο.
Να καταργηθεί το αδίκημα λαθρομετανάστευσης ζητά το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα»
Το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» ζητά να καταργηθεί το αδίκημα λαθρομετανάστευσης, να γίνει πιο αποφασιστική η δίωξη των δουλεμπόρων και να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρώπη για να παρασχεθεί μεγαλύτερη στήριξη, στο θέμα αυτό, καθώς και να ξεκινήσει η συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η κεντροδεξιά θεωρεί ότι ο ισχύων νόμος περί μετανάστευσης δεν πρέπει να αλλάξει
Η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, όμως, θεωρεί ότι ο ισχύων νόμος περί μετανάστευσης δεν πρέπει να αλλάξει.

Η δε (ξενοφοβική) Λέγκα του Βορρά, πιστεύει ότι οι τραγωδίες αυτές, οφείλονται στην υπερβολικά ελαστική αντιμετώπιση των μεταναστών.

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε την Λαμπεντούζα η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι. «Τίποτα δεν θα πρέπει να μείνει σαν και πρώτα. Διότι, διαφορετικά, όλη η συγκίνηση... όλη αυτή η αλληλεγγύη των ωρών αυτών δεν θα έχει νόημα. Πρέπει να αναθεωρήσουμε, πρώτα απ' όλα, τις πολιτικές μας προς τις χώρες καταγωγής των προσφύγων, που κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους στα ταξίδια αυτά της απελπισίας, στη θάλασσα» δήλωσε η Μπολντρίνι.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο ανακοίνωσε ότι η Αιώνια Πόλη πρόκειται να φιλοξενήσει τους 155 (εκατόν πενήντα πέντε) ερυθραίους και σομαλούς πρόσφυγες, που κατάφεραν να επιβιώσουν του προχθεσινού ναυαγίου.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, για συναντήσεις με τις ευρωπαϊκές αρχές, με θέμα τον καλύτερο συντονισμό των πολιτικών για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση