GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφασισμένο το φαβορί των προεδρικών εκλογών

Ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Νασίντ, ο οποίος είχε ανατραπεί στις Μαλδίβες και είναι τώρα το φαβορί των προεδρικών εκλογών, δήλωσε σήμε...


Ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Νασίντ, ο οποίος είχε ανατραπεί στις Μαλδίβες και είναι τώρα το φαβορί των προεδρικών εκλογών, δήλωσε σήμερα πως είναι αποφασισμένος να υπερασπισθεί την εκλογική διαδικασία, αφού η αστυνομία ανέβαλε χθες, Σάββατο, την ψηφοφορία. Οι κάτοικοι των Μαλδίβων επρόκειτο να ψηφίσουν χθες για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, καθώς το ανώτατο δικαστήριο του αρχιπελάγους ακύρωσε την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενο παρατυπίες, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου που είχε διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.
Όμως η ψηφοφορία, η οποία κρίθηκε παράνομη, αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι δεν είχαν εγκριθεί απ” όλους τους υποψηφίους. Ο Μοχάμεντ Νασίντ απευθύνθηκε σήμερα στους οπαδούς του για να τους ζητήσει να συνεχίσουν την εκστρατεία. "Δεν θα σταματήσω, παραμένω σταθερός", δήλωσε προς το πλήθος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο 46χρονος Νασίντ, πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας το 2008, πριν ανατραπεί το Φεβρουάριο του 2012 –σύμφωνα με τον ίδιο, από ένα πραξικόπημα που υποκινήθηκε από στοιχεία της αστυνομίας– ήρθε πρώτος με διαφορά στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά με ποσοστό (45,45%) που δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.
Μετά την ανακοίνωση της αναβολης των εκλογών χθες, εκατοντάδες οπαδοί του Νασίντ βγήκαν στους δρόμους. "Οργισθείτε", τους είπε ο Μοχάμεντ Νασίντ. "Μην χάνετε το θάρρος. Η μελαγχολία εξασθενεί τις καρδιές σας. Ο θυμός σας κάνει δυνατούς και σας σπρώχνει να δράσετε. Οφείλουμε να είμαστε οργισμένοι".
Ο υπεύθυνος της εκλογικής επιτροπής Φουάντ Τοουφίκ εμφανίσθηκε χθες το βράδυ στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο για να εξηγήσει ότι θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να οργανωθεί μια νέα ψηφοφορία. Ο κύριος αντίπαλος του Μοχάμεντ Νασίντ στις εκλογές είναι ο Αμπντουλάχ Γιαμίν (25,35% των ψήφων στις 7 Σεπτεμβρίου), ένας ετεροθαλής αδελφός του Μαουμούν Αμπντούλ Γκαγιούμ, του δικτάτορα ο οποίος κυβέρνησε επί 30 χρόνια αυτή τη χώρα των 350.000 κατοίκων –στην πλειοψηφία τους είναι σουνίτες μουσουλμάνοι– μέχρι τις πρώτες ελεύθερες εκλογές του 2008.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση