GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέκα στρέμματα αλληλεγγύης καλλιεργούν οι Ηρακλειώτες

Μία σημαντική κοινωνική προσφορά γεννήθηκε μέσα από τις δράσεις του Δημοτικού Λαχανόκηπου στον Καρτερό. Πρόκειται για μία έκταση 10 ...


Μία σημαντική κοινωνική προσφορά γεννήθηκε μέσα από τις δράσεις του Δημοτικού Λαχανόκηπου στον Καρτερό. Πρόκειται για μία έκταση 10 στρεμμάτων του Δήμου Ηρακλείου στην οποία καλλιεργούνται γεωργικά προϊόντα με σκοπό να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Κατά τη θερινή περίοδο, από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο το γενικό σύνολο της παραγωγής του Δημοτικού Λαχανόκηπου ανήλθε στους 12 τόνους κηπευτικών προϊόντων εκ των οποίων οι 2,2 τόνοι (20% της παραγωγής) δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου ώστε να καλύψει ανάγκες και άλλων ωφελούμενων . Μεταξύ των παραγόμενων προϊόντων ήταν ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρπούζια, πεπόνια και πολλά άλλα.
Μιλώντας στο prismanews.gr πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκων Νομού Ηρακλείου, ο οποίος είναι και υπεύθυνος φορέας της κοινωνικής δομής του Δημοτικού Λαχανόκηπου κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με την παραγωγή του λαχανόκηπου μέσα από τον οποίο βοηθήθηκαν και βοηθιούνται αρκετοί πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, σε ενιαίο αρδευόμενο και περιφραγμένο αγρόκτημα, παρέχει σε κάθε ωφελούμενο αγροτικό τεμάχιο γεωργικής έκτασης 60 τ.μ., σπόρους, φυτά, λιπάσματα και εργαλεία με σκοπό την αποκλειστική εκμετάλλευση για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Το σύνολο των ωφελούμενων που εξυπηρετεί η δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου ανέρχεται στα 100 άτομα.
Στόχος μας είναι να υπάρξει συνέχεια στο πρόγραμμα αυτό το οποίο έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου. Ευτυχώς αυτή η προσπάθεια στέφεται από επιτυχία διότι όλοι όσοι εμπλέκονται με αυτή συνεργάζονται άριστα και αντιπροσωπεύουν πραγματικά το ισχύς εν τη ενώσει, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αχλαδιανάκης.
Ωστόσο στις 17 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας θα διοργανωθεί έξω από τη Λότζια μουσική εκδήλωση με ενημερωτικό υλικό με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου αναφορικά με το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση