GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλοκαίρι με πλοία και χειμώνας με δρομολόγια μέρα παρά μέρα

Άσχημα είναι τα μαντάτα στο πεδίο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Από τις 22 Οκτωβρίου μειώνονται περαιτέρω τα δρομολόγια στο Χίο – Πε...


Άσχημα είναι τα μαντάτα στο πεδίο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Από τις 22 Οκτωβρίου μειώνονται περαιτέρω τα δρομολόγια στο Χίο – Πειραιά – Χίο και από τα έξι εβδομαδιαίως που είναι τώρα, θα γίνουν 3 ή 4. Συγκεκριμένα το Blue StarPatmos, που...
εκτελεί 3 φορές την εβδομάδα δρομολόγιο (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από Χίο και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή από Πειραιά), αποσύρεται για την ετήσια επιθεώρησή του και έτσι μένουν μόνο τα τρία δρομολόγια που θα εκτελεί εβδομαδιαίως το πλοίο της Hellenic Sea Ways, με πιθανότητα – σύμφωνα με πληροφορίες- να προστεθεί ένα ακόμη.

Σήμερα σε συνέντευξή του στο Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ ο Εμπορικός Διευθυντής της Blue Star Ferries, Διονύσης Θεοδωράτος, διευκρίνισε ότι το «Πάτμος» θα είναι εκτός γραμμής μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και θα επανέλθει από τις 8/1 και μέχρι τις 31 Μαρτίου, πιθανά με 4 δρομολόγια εβδομαδιαίως, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης από το Υπουργείο και γι’ αυτό δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Ωστόσο τους 2,5 μήνες που θα διαρκέσει η ετήσια επιθεώρησή του η εταιρεία δε θα το αντικαταστήσει με άλλο πλοίο.

Είναι κατανοητό από τα λεγόμενα του Εμπορικού Διευθυντή ότι η γραμμή που χαράσσει η εταιρεία είναι ενίσχυση των δρομολογίων τη θερινή περίοδο και λιγότερα έως καθόλου ένα διάστημα του χειμώνα, που παρατηρείται σημαντική πτώση της κίνησης.

Άλλωστε για πρώτη φορά τόσο νωρίς και ενώ ακόμη δεν ξέρουμε τα δρομολόγια του Γενάρη, ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια από 1η Απρίλη έως 7 Σεπτεμβρίου του 2014!

Όπως είπε, «από 1η Απριλίου μέχρι τον Ιούνιο θα κάνει τρία δρομολόγια την εβδομάδα, από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχει τέσσερα και από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη θα έχει 5 δρομολόγια».

Κατά τον ίδιο, αντικατάσταση του «Πάτμος» όσο θα λείπει από τη γραμμή δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει κατάλληλο πλοίο να έρθει, αφού τα πλοία που εξυπηρετούν τις Κυκλάδες είναι μικρά και δεν έχουν και καμπίνες ενώ το «Horizon», που είναι στα Δωδεκάνησα, ακόμη κι αν υπήρχε περίπτωση να έρθει στη γραμμή μας, δεν μπορεί να μπει στο λιμάνι μας γιατί είναι μεγάλο (200 μ.).

«Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Προέχει η καλύτερη εξυπηρέτηση της γραμμής, σε ότι αφορά τη BS να τελειώσει το πλοίο με τις επιθεωρήσεις του και να έχουμε ανοίξει τα πλάνα νωρίς – που το έχουμε κάνει - για το υπόλοιπο διάστημα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα θέμα αλλά είναι η εποχή που έχουμε τη λιγότερη κίνηση, όπου και θα μπορούσαν να μην υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Αυτοί οι μήνες που σταματάει το πλοίο είναι οι μήνες με την πιο μειωμένη κίνηση.», σχολίασε ο κ. Θεοδωράτος.

Την ουσία των αλλαγών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια περιέγραψε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο ναυτιλιακός πράκτορας, Θόδωρος Μιχαλάκης, προσγειώνοντάς μας στη σημερινή πραγματικότητα.

«Πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι το χειμώνα τα δρομολόγια θα είναι λιγότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι και στην ιστοσελίδα της HSW μέχρι 31 Οκτωβρίου στον πίνακα δρομολογίων παραμένουν 3 δρομολόγια την εβδομάδα με αναχώρηση από Πειραιά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Χίο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενώ επειδή και το «Νήσος Χίος» πρέπει να πάει στη δεξαμενή, η HSW είχε ζητήσει την αντικατάστασή του από τις 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να βάλει στη γραμμή το «Αριάδνη».

Κι ενώ ο χειμώνας προβλέπεται… βαρύς, αφού επί της ουσίας θα έχουμε από 22 Οκτώβρη και σε πρώτη φάση μέχρι 7 Γενάρη, πλοίο μέρα παρά ημέρα, το γεγονός της έγκαιρης ανακοίνωσης των θερινών δρομολογίων και από τις δύο εταιρείες, σχολιάστηκε θετικά από τον κ. Μιχαλάκη, που θεωρεί ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, αφού έγκαιρα μπορεί να γίνει ο όποιος προγραμματισμός.

Υ.Γ. το γεγονός ότι η Blue Star Ferriesαπό το Γενάρη θα βάλει 4 δρομολόγια, ενώ από την 1η Απρίλη θα επανέλθει στα 3 εβδομαδιαίως, μήπως προαναγγέλλει ότι τους υπόλοιπους χειμερινούς μήνες (Γενάρη – Μάρτη) θα βγει εκτός γραμμής η HSW, οπότε θα μείνουμε πάλι με 4 δρομολόγια εβδομαδιαίως;

dailypress24.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση