GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάσε πιο εύκολα βάρος! Έξι βότανα σύμμαχοι στη δίαιτά σου

Έχει περάσει περίπου 1 μήνας από το καλοκαίρι και δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς, ανακαλύπτουμε σιγά σιγά, πως δεν μας άφησε μόν...


Έχει περάσει περίπου 1 μήνας από το καλοκαίρι και δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς, ανακαλύπτουμε σιγά σιγά, πως δεν μας άφησε μόνο όμορφες αναμνήσεις αλλά και κάποια περιττά κιλά. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δυσκολεύεται...
στην απώλεια των περιττών κιλών είτε γιατί ο μεταβολισμός του δεν είναι καλός είτε γιατί έχει πάθη που δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Για να κερδίσετε όμως τη μάχη κατά του περιττού βάρους χρειάζεστε κάποιους σύμμαχους, τους οποίους μπορείτε να βρείτε χρησιμοποιώντας κάποια φυσικά βότανα. Πάμε να δούμε λοιπόν έξι από αυτά, τα οποία μπορούν βοηθήσουν στην ...άνιση μάχη με τη ζυγαριά:

Ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου με Εκχυλίσματα Πράσινου Τσαγιού

Πώς λειτουργεί: Το πράσινο τσάι περιέχει ενώσεις, που ονομάζονται κατεχίνες (κατηγορία αντιοξειδωτικών) και έχουν την δυνατότητα να αυξάνουν τον μεταβολισμό και να διεγείρουν την καύση του λίπους. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2005, στο American Journal of Clinical Nutrition, μια ομάδα από άνδρες που κατανάλωναν 690mg εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, την ημέρα, έχασαν περισσότερο βάρος σε τρεις μήνες από ότι η δεύτερη ομάδα που δεν χρησιμοποιούσε πράσινο τσάι. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει πως το πράσινο τσάι προκαλεί απώλεια βάρους και στις γυναίκες.

Τι να προσέξετε: Μπορεί το πράσινο τσάι να βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών αλλά μπορεί να προκαλέσει διάρροια και νευρικότητα.

Κάψε λίπος με Ιχθυέλαιο

Πώς λειτουργεί: Τα λιπαρά οξέα (Ωμέγα- 3), που περιέχει το ιχθυέλαιο βοηθούν τον οργανισμό σας να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το λίπος. Δηλαδή αντί να αποθηκεύσει το λίπος, το χρησιμοποιεί ως καύσιμο. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition το 2007, Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο το ιχθυέλαιο όσο και η σωματική άσκηση μειώνουν το λίπος. Ο συνδυασμός όμως και των δύο (45 λεπτά γρήγορο περπάτημα και κατανάλωση 1,9 γραμμάρια ιχυελαίου καθημερινά) αποδείχθηκε αποτελεσματικότερος . «Το ιχθυέλαιο φαίνεται, επίσης, να σταματάει την επιθυμία για κατανάλωση «κακών» λιπαρών ουσιών», λέει η Τζούλια Ρος, διευθύντρια κλινικής αποκατάστασης στο Mill Valley της Καλιφόρνια.

Τι να προσέξετε: «Ξεκινήστε με μικρές δόσεις. Οι μεγάλες δόσεις μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας», συμβουλεύει η Ρος.

Βάλε τέλος στα γαστριμαργικά σου πάθη με την L- Γλουταμίνη

Πώς λειτουργεί: «Όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέφτουν το μυαλό μας δεν έχει από πού να αντλήσει «καύσιμα». Παρέχοντάς του το αμυνοξύ, L- Γλουταμίνη, όχι μόνο συμπληρώνεις τα καύσιμα αλλά απωθείς και το πάθος του οργανισμού για γλυκό ή αμυλούχα τρόφιμα », αναφέρει η Τζούλια Ρος. Επιπλέον πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η L- Γλουταμίνη, διευκολύνει την απώλεια βάρους επηρεάζοντας την μετατροπή και την αποθήκευση θερμίδων.

Τι να προσέξετε: Δεν θα πρέπει να λαμβάνονται περισσότερα από 2-3g ημερησίως χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Χτύπα ένα γλυκό με Gymnema Sylvestre

Πώς λειτουργεί: Το Gymnema Sylvestre προέρχεται από ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Ινδία και την Αφρική. Έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να μην ζητά γλυκές λιχουδιές. Πώς το καταφέρνει αυτό; Η γεύση του Gymnema μειώνει την αντίληψη της γλυκύτητας και μας κάνει να τρώμε λιγότερα γλυκά. Μια μελέτη , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physiology & Behavior το 1983, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πήραν μια δόση Gymnema είχαν μειωμένη αντίληψη της γλυκύτητας και, όταν τους προσφέρονταν σνακ, έτρωγαν λιγότερες θερμίδες από ό, τι άτομα που δεν χρησιμοποιούσαν Gymnema.

Τι να προσέξετε: Οι μεγάλες δόσεις ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κάψε λίπος και ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου με το Guggul

Πώς λειτουργεί: Η θεραπεία με Guggul (αγνό εκχύλισμα από ακατέργαστο Guggul των μικρών δέντρων Commiphora mukul στην Ινδία) χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις, τη μείωση της χοληστερόλης, και την υποβοήθηση της απώλειας βάρους. Σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε στο πανεπιστήμιο της Nebraska και στο Beth Israel Medical Center της Νέας Υόρκης, τα άτομα που λάμβαναν 750mg Guggul την ημέρα και γυμνάζονταν με βάρη και αερόβιες ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα, έχασαν πολύ περισσότερο βάρος από τα άτομα που έκαναν την ίδια προπόνηση χωρίς όμως να λαμβάνουν το ίδιο εκχύλισμα. « Το Guggul βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το λίπος και βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς με αύξηση των επιπέδων των θυρεοειδών ορμονών," λέει ο John Douillard, διδάκτωρ και διευθυντής της Σχολής LifeSpa της Ayuverda.

Τι να προσέξετε: Καλύτερα να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό γιατί συχνά αναφέρονται στομαχικές διαταραχές, διάρροια, εμετός, αλλεργικό εξάνθημα, πονοκέφαλος, ανησυχία, νευρικότητα, ρίγη, λόξυγκας, μειωμένη χοληστερόλη και απώλεια βάρους.

Ενεργοποιήσου με τα μανιτάρια Reishi

Πώς λειτουργεί: Τα μανιτάρια Reishi, γνωστά και ως ganoderma, μαζεύονται σε άγρια κατάσταση από κορμούς δέντρων και τα συναντάμε στην Κίνα και την Ιαπωνία, όπου χρησιμοποιούνται για να καταπολεμούν την κόπωση και να ενδυναμώνουν τον οργανισμό. Τα Reishi βοηθούν στην απώλεια βάρους καθώς όταν αισθάνεσαι δυνατός και ενεργητικός μπορείς πιο εύκολα να «κολλήσεις» με την υγιεινή διατροφή και την γυμναστική, λέει ο ερευνητής Hadady, προσθέτοντας όμως ότι η συσχέτιση των μανιταριών αυτών με την απώλεια βάρους είναι ανεπίσημη. Χρησιμοποιούνται επίσης και για την θεραπεία της υπέρτασης.

Τι να προσέξετε: Μην τα χρησιμοποιείται αν έχετε αλλεργία στα μανιτάρια και μην τα καταναλώσετε μετά από καφέ γιατί μπορεί να φέρουν νευρικότητα.

Υ.Γ : Πάντα ζητάμε στη συμβουλή του γιατρού πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια! faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση