GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ»

Η κοινωνία μας χαρακτηριζόμενη ως πλουραλιστική και υπερκαταναλωτική σπρώχνει τον σύγχρονο άνθρωπο στον κυκεώνα της υπερβολικής τάσης αγο...

Η κοινωνία μας χαρακτηριζόμενη ως πλουραλιστική και υπερκαταναλωτική σπρώχνει τον σύγχρονο άνθρωπο στον κυκεώνα της υπερβολικής τάσης αγοράς υλικών αγαθών με στόχο την ικανοποίηση των επίπλαστων αναγκών του.
Η εικόνα της οικολογικής ρύπανσης βρίσκεται προ των πυλών και απειλεί την υγεία και τις συνειδήσεις όλων μας.
Αναρωτηθήκαμε εμεις έστω για μια στιγμή το γεγονός, πως μπορούμε να διατηρούμε το οικιακό μας περιβάλλον καθαρό και να ρυπαίνουμε το περιβάλλον, που μας δίδαξε και μας φρόντισε?
Τα ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα και η τακτική όλων μας πρέπει να αλλάξει με την ομαδική προσπάθεια.
Να σταθούμε απέναντι στο πρόβλημα των απορριμμάτων, με αποφασιστικότητα, ενεργό συμμετοχή, σκληρή δουλειά και όχι παθητικά.
Μερικά πράγματα που όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε για τα ωφέλει τις ανακύκλωσης στην ζωή μας είναι οτι,
Α) περιορίζουμε σε μεγάλο βαθμό τον όγκο από των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές, που είδη σήμερα είναι αρκετά περιορισμες σε χώρο.
Β) Δίνουμε την δυνατότητα σε πολλά αντικείμενα να ανακυκλωθούν και να επανέλθουν στην ζωή μας και στην καθημερινότητα μας και μερικά μάλιστα να έχουν συνεχείς κύκλους «ζωής».
Γ) Εξοικονομούμε τεράστια ποσά ενέργειας από αντικείμενα που θα έπρεπε να παραχθουν και να επεξεργαστούν από την αρχή π.χ. από το αλουμίνιο μπορούμε να κερδίσουμε ενέργεια που αγγίζει σχεδόν το 90% από αυτήν που θα χιαζόταν για να παραχθει ένα νέο.
Δ) άλλα αντικείμενα αν τα απορρίψουμε ανεύθυνα και δεν τα ανακυκλώσουμε είναι αρκετά ρυπογόνα για το περιβάλλον και το έδαφος π.χ. οι μπαταρίες λόγο των βαρέων μετάλλων που εμπεριέχουν.
Ε) Και δεν είναι μικρό το θέμα της ηθική ικανοποίηση που εισπράττουμε και η ψυχική ανάταση που νιώθουμε πως κάναμε το σωστό και βάλαμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για ένα υγιές περιβάλλον και μια ομαλή λειτουργιά και διαβίωση του πλανήτη μας.
Η ιδέα της ανακύκλωσης θα βοηθούσε καταλυτικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποια άτομα κατασκεύασαν μέχρι ποδήλατο από ανακυκλωμένο χαρτόνι, πλαστικό, ελαστικά και δημιούργησαν επίσης ανακυκλωμένα κράνη.
Η προσπάθεια αυτή είναι υψίστης ζωτικής σημασίας, αν σκεφτεί κανείς πως από άχρηστα για μας υλικά μπορούν να δημιουργηθούν καινούργια και ωφέλιμα αγαθά προς εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς μας, έτσι λοιπόν πρέπει να διαχωρίζουμε τα απορρίμματα μας από το σπίτι σε ανακυκλώσιμα η μη και να τα απορρίπτουμε, γι’ αυτό τον σκοπό υπάρχουν οι αντίστοιχοι κάδοι σκουπιδιών – ανακύκλωσης η ακόμα και οι κάδοι μπαζών για διάφορα πιο ογκώδη αντικείμενα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2009 καθιερώθηκε στην Αμερική η ημερομηνία της 25ης Νοεμβρίου «μέρα ανακύκλωσης» όπως ονομάσθηκε, ως μέσο προτροπής των πολιτών για την γιγάντια αυτή προσπάθεια.
Πράγματι η ανακύκλωση αποτελεί πηγή ζωής, έμπνευση και αχτίδα φωτός μπροστά στο πρόβλημα των σκουπιδιών που δεν εκμεταλλεύονται σωστά και ωφέλιμα.
Αρκεί ο καθένας μας πρωτίστως να προβαίνει στην απαραίτητη διαλογή και κατόπιν ορθολογική εναπόθεση των οικιακών του σκουπιδιών στους αντίστοιχους πράσινους ή μπλε κάδους απορριμμάτων.
Να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος δεν είναι διαφημιστικό παιχνίδι αλλά άμεση απειλή για τη ζωή του και οι κάδοι απορριμμάτων δεν αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία των δρόμων αλλά χώρος τοποθέτησης και ορθολογικής διαχείρισης των σκουπιδιών.-
Εν-ημερωμένος Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση