GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρανσέξουαλ επέλεξε την ευθανασία μετά από αποτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου

Σε ευθανασία υποβλήθηκε, κατόπιν αιτήματος του, ένας 44χρονος Βέλγος μετά από αποτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου, που του είχε προκαλέσει...

Σε ευθανασία υποβλήθηκε, κατόπιν αιτήματος του, ένας 44χρονος Βέλγος μετά από αποτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου, που του είχε προκαλέσει αφόρητο ψυχικό πόνο, όπως έκρινε ο γιατρός του.
Ο 44χρονος σε συνέντευξη που έδωσε σε βελγική εφημερίδα την παραμονή του θανάτου του, αποκάλυψε την ιστορία της ζωής του. Γεννήθηκε γυναίκα, ωστόσο οι γονείς του, που είχαν ήδη τρία αγόρια, ήθελαν ένα ακόμα και τον απέρριπταν. Έτσι όταν έφτασε στην εφηβεία ήθελε να γίνει άνδρας, υποβαλλόμενος σε τρεις επεμβάσεις από το 2009 έως το 2012. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το αναμενόμενο.
«Ετοιμαζόμουν να γιορτάσω τη νέα μου γέννηση αλλά την πρώτη φορά που είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη αισθάνθηκα απέχθεια για το νέο σώμα μου. Υπήρξαν και ευτυχισμένες στιγμές όμως τελικά η ζυγαριά έκλινε προς την άσχημη πλευρά. Έμεινα 44 χρόνια παραπάνω απ' ότι έπρεπε σ' αυτή τη Γη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002. Για να εγκριθεί όμως ο ασθενής θα πρέπει να πάσχει από σοβαρή και ανίατη πάθηση που του προκαλεί αφόρητο πόνο, ψυχικό ή σωματικό. Εκτός από τους παθολόγους, ο ενδιαφερόμενος εξετάζεται και από ψυχίατρο, ο οποίος καθορίζει αν η αφορμή του αιτήματος είναι, π.χ. μια ιάσιμη κατάθλιψη.


1 σχόλιο

  1. Κάποτε εσείς οι δημοσιογράφοι(;) θα πρέπει να ρωτήσετε και να μάθετε ότι αυτοί οι δυστυχισμένοι κάνουν επέμβαση αλλαγής γεννητικών οργάνων. Αλλαγή φύλου ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Το φύλο καθορίζεται από ένα ζεύγος φυλετικών χρωματοσωμάτων το Χ και το Υ. Για να αλλάξει το φύλο θα πρέπει στα άπειρα κύτταρα από τα οποία αποτελείτε κάθε κάθε ένας από εμάς να αφαιρεθεί το χρωματόσωμα Υ και να μπει το χρωματόσωμα Χ ούτως ώστε ο αρσενικός να γίνει θηλυκός ή να αφαιρεθεί ένα χρωματόσωμα Χ και να τοποθετηθεί ένα Υ για να γίνη το κορίτσι αγόρι. Πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να γίνει;; Αν ναι κάντε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση