GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύνδεσμος Προστασίας Περιβάλλοντος Πειραιά

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ιππόδαμου και του Θεμιστοκλή με την εγκατάλειψη των ελαχίστων αρχαιολογικών χώρων της πόλης μας. Την ώρα ...


Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ιππόδαμου και του Θεμιστοκλή με την εγκατάλειψη των ελαχίστων αρχαιολογικών χώρων της πόλης μας.
Την ώρα που οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του Πειραιά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν στην πόλη ένα μέρος από τους χιλιάδες τουρίστες που μας φέρνουν τα κρουαζιερόπλοια οι πολυποίκιλοι αρμόδιοι αδιαφορούν παντελώς για τις αρχαιότητες του παλαιότερου Λιμανιού του κόσμου.
Πνίγονται στα αγριόχορτα στις τσουκνίδες και τα κάθε είδους πλαστικά, το τελευταίο οικοδομικό τετράγωνο της Ιπποδαμειου Πολεοδομίας και ρυμοτομίας στην Τερψιθέα της κλασικής αρχαιολογικής εποχής το τελευταίο Πολεοδομικό τετράγωνο της Ρωμαϊκής εποχής στην Ηρ.Πολυτεχνείου και Σκουζέ και η εγκαταλελειμμένη περιοχής των αστικών πυλών του αρχαίου Πειραιά.
Αυτά φυσικά βλέπουν οι επιβάτες του μικρού Σιδηροδρόμου που σωστά δρομολόγησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και ασφαλώς αποτελούν δυσφήμιση και όχι διαφήμιση της πόλης μας.
Ο Σύνδεσμος μας που έχει πρωτοστατήσει στον καθαρισμό και την ανάδειξη των παραπάνω αρχαιοτήτων κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου και επισημαίνει ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο η παραλία και τα Κονώνεια τείχη που προφέρονται για δημοσιογραφική - τηλεοπτική κάλυψη και προβολή αλλά και η καρδιά της πόλης μας που έχει εγκαταλειφθεί και έχει σχεδόν παύσει να κτυπά αφού ολόκληρη είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Πεζοδρόμια με κατεστραμμένη πλακόστρωση ιδιαίτερα στις συνοικίες αλλά και κάδους απορριμμάτων που κατέστησαν εστίες μολύνσεως αφού χρόνια τώρα έχουν να πλυθούν και βρωμάνε περισσότερο από τις θανατηφόρες οσμές της πολιτικής ζωής στη χώρα μας.

Άθλια και η εικόνα του Λιμανιού της Ζέας (Πασαλιμάνι) που βρίθει από κάθε είδους ακαθαρσίες και απόβλητα υποχρεώνοντας τους περαστικούς σε ακροβασίες προκειμένου απλά να περπατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση