GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποιεί ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα ο Καραμανλής...

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαμηνύει μέσω συνεργατών του ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα ενώ ακόμα προσθέτει ότι θα κ...

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαμηνύει μέσω συνεργατών του ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα ενώ ακόμα προσθέτει ότι θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή αν έρθουν νέα μέτρα προς ψήφιση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στο γραφείο του κ. Καραμανλή ενώ ακόμα όπως φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται μεγάλο αριθμό βουλευτών οι οποίοι ανησυχούν για το κλίμα το οποίο δημιουργείται γύρω από το ενδεχόμενο λήψης νέων κάθετων μέτρων. Μάλιστα οι βουλευτές μεταφέρουν την οργή των πολιτών από τις εκλογικές τους περιφέρειες.
Από ό,τι φαίνεται, ο πρώην πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αν τελικά αυτά φτάσουν στη Βουλή, για πρώτη φορά μετά την ψήφιση των προηγούμενων μνημονίων.

3 σχόλια

  1. O κ. Στουρνάρας είπε για την εποχή Καραμανλή, του σύγχρονου Νέρωνα, στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” και στο δημοσιογράφο Γ. Παπαχρήστο:
    «Ο μεγάλος εκτροχιασμός έγινε πράγματι τη διετία 2007-2009, τότε χάθηκε το παιχνίδι. Βεβαίως, η χαλάρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ήδη από το 2004, αλλά η έκρηξη συνέβη τη συγκεκριμένη διετία».
    - Θα μπορούσε να αποσοβηθεί η προσφυγή στο Μνημόνιο;
    «Πιστεύω πως ναι, αν το 2007 είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας».
    Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών, σε εκπομπή της Έλλη Στάη στη ΝΕΤ, αποκάλεσε το 2009 « Kαταραμένο έτος» υπογραμμίζοντας ότι η «καταστροφή έγινε τη διετία 2007-2009»

    Χ. Αλμούνια: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τα ψεύτικα στοιχεία αλλά ο Κώστας Καραμανλής… και η ανίκανη. κυβέρνησή του…
    «Το 2009 η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, αλλά όχι μόνο λόγω της ανακρίβειας των στατιστικών, διότι η κυβέρνηση εκείνη τη χρονιά, που ήταν και χρονιά εκλογών, ας μην ξεχνάμε, ήταν απολύτως παθητική,» σημειώνει ο πρώην Επίτροπος και προσθέτει «Μας έδωσαν το φθινόπωρο του 2008 έναν προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα για το 2009, 1,8%. Τον πρώτο κιόλας μήνα είχε ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ και τον Απρίλιο το έλλειμμα ήταν πάνω από 5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας. Παρουσίασα λοιπόν μία αυστηρότατη εισήγηση στο Eurogroup με προτάσεις για την άμεση δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας. Το Eurogroup υιοθέτησε τις προτάσεις μου, αλλά η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες δεν έκανε τίποτα.Μας έλεγαν ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο σοβαρή και σκέφτονταν τις εκλογές που είχαν μπροστά τους».
    Δύο φορές, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, αναλαμβάνει μυστική αποστολή στην Αθήνα. Στόχος να μελετήσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ακόμη και να τον επιτιμήσει. “Η αποστολή έγινε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η κατάσταση ήταν πλέον εκρηκτική”, θυμάται ανώτατος κοινοτικός παράγοντας.

    Τέσσερις επιστολές-φωτιά του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου περιγράφουν επακριβώς τον κίνδυνο και αυτό που συνέβη στη χώρα τελικά.
    Ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος (υπουργός της Ν.Δ.το 2006 ) πρόωρα κατήγγελλε ουσιαστικά την τότε κυβέρνηση και την ηγεσία της «…ότι συμβιβάστηκε με τη διαφθορά και ότι αρνήθηκε να προχωρήσει στην κάθαρση… διαχωρίζοντας εγκαίρως τη θέση του από αυτά τα “απογοητευτικά φαινόμενα”…

    Τι συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Εκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ, υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ, υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.

    ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΣ! Μπορεί να μας διαψεύσει και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ!!!
    Καιρός να τελειώνουμε με τα τζάκια και τους αχρείους γόνους και επιγόνους …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ: «..Η Σιωπή του (αχ)αμνού !!! Αυτός ο μελίρρυτος κενολόγος, κήρυκας του σεμνά και ταπεινά, που ανέχθηκε την διαφθορά και την άφησε να θεριέψει, καταγγέλλοντάς την. ..»

    Ο ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΠΑΝ: (ΕΑΜ Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ )« Πίνουν μπούφους και παίζουν Πρωθυπουργοί…Ο Κωστάκης είναι ο ορισμός του τεμπελχανά. Ένας τύπος …”ρίχνε κάρβουνα και ψήνε μάστορα όσο εγώ θα είμαι ξάπλα και θα παίζω Play Station”…».

    Σε αυτή την Ελλάδα μπορεί να μην έχεις πετύχει απολύτως τίποτα στην ζωή σου, μπορείς να μην έχεις καν συμπληρώσει οκτάωρο πραγματικής εργασίας, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν σου δημιουργεί την παραμικρή υποψία ότι ίσως δεν έκανες για πρωθυπουργός η πρόεδρος

    Είναι παραφροσύνη σκέτη, οι υπαίτιοι και αυτουργοί της οικονομικής χρεοκοπίας, της σπατάλης του κοινωνικού χρήματος και του διεθνούς διασυρμού της χώρας, να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι, να προκαλούν...

    Είναι όλοι τους αιχμάλωτοι προσωπικών και ιδιοτελών επιλογών και ως εκ τούτου ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην ξεχνάμε οτι αν δεν είχε υπάρξει ΡΙΨΑΣΠΙΣ ο επιπόλαιος αυτός τύπος, αν ήταν μαχητής (Ο ΑΧΑΜΝΟΣ), ίσως να μη δινότανε ποτέ η ευκαιρία στον προδότη ΓΑΠ να μας ξεπουλήσει στους τοκογλύφους του ΔΝΤ..

    Προτιμήσε την αγρανάπαυση και την καλοπέραση στις παραλίες και στις Άλπεις!

    Υπέρβαρος σωματικά, ελλιποβαρής πολιτικά, αχρείαστος πανελλαδικά …

    « ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ »

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση