GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθεροι αφέθηκαν Λιβανέζοι προσκυνητές

Εννέα Λιβανέζοι προσκυνητές που κρατούνταν όμηροι στη Συρία από τον Μάιο του 2012 αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ε...


Εννέα Λιβανέζοι προσκυνητές που κρατούνταν όμηροι στη Συρία από τον Μάιο του 2012 αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ.
Μια ομάδα Σύρων εξεγερμένων είχε απαγάγει πέρυσι έντεκα λιβανέζους προσκυνητές που επέστρεφαν στην πατρίδα τους αφού είχαν επισκεφθεί ιερούς τόπους των σιιτών στο Ιράν. Δύο αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι. «Η ιστορία τελείωσε», δήλωσε ο Σαρμπέλ. «Τις επόμενες 24 ώρες θα είναι μαζί μας (στον Λίβανο)».
Η επιστροφή των απαχθέντων στον Λίβανο αυξάνει τις ελπίδες ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και οι δύο Τούρκοι πιλότοι που απήχθησαν στη Βηρυτό στις 9 Αυγούστου από τις οικογένειες των εννέα Λιβανέζων που κατηγορούσαν την Τουρκία ότι δεν κάνει αρκετά για να πετύχει την απελευθέρωσή τους.
Μια πηγή των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι μέλος της σιιτικής οικογένειας που κρατά τους τούρκους πιλότους είπε πως οι άνδρες, που είναι καλά στην υγεία τους, είναι πιθανό να αφεθούν σύντομα ελεύθεροι.
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μετέδωσε νωρίτερα δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Κατάρ Χάλεντ μπιν Μοχάμεντ αλ Ατίγια, σύμφωνα με τον οποίο οι Λιβανέζοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη μεσολάβηση του Κατάρ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση