GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι άστεγοι, οι φοιτητές και το Ψυχιατρείο Χανίων

Έντονες συζητήσεις έχει δημιουργήσει η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων να αξιοποιηθεί ο χώρος του Παλιού Ψυχιατρείου στα Χανιά, ως φο...


Έντονες συζητήσεις έχει δημιουργήσει η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων να αξιοποιηθεί ο χώρος του Παλιού Ψυχιατρείου στα Χανιά, ως φοιτητικές εστίες και λέσχη φοιτητών.Ωστόσο σύμφωνα με τον δήμο...

Χανίων ο χώρος του Παλιού Ψυχιατρείου δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε δεν είχε προχωρήσει η πρόταση του δήμου να γίνει χώρος υποδοχής αστέγων το Ψυχιατρείο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στην ανακοίνωση τους ανέφεραν ότι οι ανακαινισμένοι χώροι που υπάρχουν στο Παλιό Ψυχιατρείο των Χανίων μπορούν και πρέπει άμεσα να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 150 φοιτητές της πόλης των Χανίων, παρέχοντας και διατροφή σε Φοιτητική Λέσχη, καθώς οι χώροι τους έχουν ανακαινιστεί.

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, κ. Φώτης Ποντικάκης είπε στο prismanews.gr πως οι χώροι είναι ανακαινισμένοι από το 2005 και άμεσα αξιοποιήσιμοι, ενώ τον συγκεκριμένο χώρο είχαν προτείνει οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Σχετικά με το ότι παλιότερα προτάθηκε να αξιοποιηθεί ο χώρος ως καταφύγιο αστέγων, κάτι το οποίο δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω της οικοδομικής άδειας σύμφωνα με τον δήμο, ο κ. Ποντικάκης δήλωσε πως η πρόταση να γίνει καταφύγιο αστέγων ο χώρος ήταν πρόταση που υποστηρίχθηκε από πολλούς φορείς, όπως η ΕΛΜΕ,ο δήμος Χανίων και οι Γιατροί του κόσμου, όμως δεν προχώρησε,γιατί εκφράστηκε η ανάγκη να βρεθεί ένας πιο κεντρικός χώρος για τους άστεγους, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν μέσα στην πόλη δίχως έξοδα και να έχουν πρόσβαση στην Υγεία.

Σχετικά με το εάν θα έπρεπε να αναζητήσουν άλλους χώρους για την στέγαση των φοιτητών, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων,κ. Ποντικάκης δήλωσε Οι φορείς που έχουν κτήρια, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται, πρέπει να τα διαθέσουν για να αξιοποιηθούν και να εξυπηρετήσουν την κοινωνία, είπε ο κ. Ποντικάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση