GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν δεν θες να χωρίσεις, ξεκίνα

Νομίζεις ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι συνεχώς γίνονται έρευνες και γράφονται άρθρα σαν και αυτό που θέμα έχουν τη διατήρηση μιας ερωτι...

Νομίζεις ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι συνεχώς γίνονται έρευνες και γράφονται άρθρα σαν και αυτό που θέμα έχουν τη διατήρηση μιας ερωτικής σχέσης; Καθόλου τυχαίο αγαπημένη μου, αφού εκτός της φυσικής δυσκολίας που έχουν οι ερωτικές μας σχέσεις, φαίνεται μέσα σε όλο αυτό τον πανικό που ζούμε να είναι το πρώτο πράγμα που παραμελούμε. Μπορεί όμως και όχι λέει η φίλη επιστήμη αν κάνεις και εσύ την...φιλότιμη προσπάθεια σου!

Μην χάνεις το ρομαντισμό σου.
Μην υποτιμάς το στοιχείο του ρομαντισμού σε μία σχέση, ειδικά αν με τον αγαπημένο σου μένετε μαζί και μοιράζεστε την καθημερινότητα. Πράγματα όπως το να κρατιέστε χέρι-χέρι, να κάθεστε αγκαλιά, να χορεύετε ένα τραγούδι που σας αρέσει, να έχετε ένα ωραίο δείπνο, να κάνετε μαζί μπάνιο είναι τελικά αυτά που θα εμποδίσουν αυτή την καθημερινότητα να γίνει ρουτίνα.

Μην αφήνετε την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο.
Αν υπάρχουν στο λεξιλόγιο σας την ώρα που καβγαδίζετε λέξεις όπως «πάντα», «συνεχώς» ή «ποτέ», κάτι δεν πάει καθόλου καλά γιατί προφανώς δεν τσακώνεστε μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα που σας συμβαίνει εκείνη την ώρα αλλά και για όλα όσα έχετε μαζέψει ο ένας στον άλλο εδώ και πολύ καιρό. Η λύση δεν είναι σε καμία περίπτωση το να φτάσετε στο άλλο άκρο και να λυσσάτε να τα λύσετε όλα εν βρασμώ, αλλά μιλήστε ήρεμα για ό,τι σας απασχολεί με συγκεκριμένα παραδείγματα και λύστε τα προβλήματά σας με το που εμφανίζονται αντί να κάνετε ότι δεν υπάρχουν.

Φρόντισε την κοινή σας ζωή.
Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε και οι δυο για την διατήρηση και τόνωση της κοινής σας ζωής: να φροντίζετε δηλαδή να κάνετε από κοινού πράγματα στην καθημερινότητα σας που απολαμβάνετε και σας ενδιαφέρουν εξίσου: ξυπνήστε και πηγαίνετε για ύπνο μαζί, πιείτε μόνοι σας καφέ, συζητήστε, πηγαίνετε βόλτα ή ξεκινήστε ένα χόμπι. Στο σημείο αυτό θέλω να σου τονίσω αυτό που επισημαίνουν όλοι οι ειδικοί ως το πιο βασικό λάθος ενός ζευγαριού: δεν περνάτε και χρόνο χωριστά ώστε να μπορεί ο καθένας σας να αφιερώνει χρόνο τόσο στους φίλους του όσο και στον ίδιο του τον εαυτό.

Λειτουργήστε σαν ομάδα.
Το να θεωρείς τον σύντροφο σου σύμμαχο και όχι έναν ανταγωνιστή που πολλές φορές δεν βρίσκεται δίπλα σου αλλά απέναντι σου είναι το κλειδί για μια σταθερή σχέση οικειότητας υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι, οι οποίοι έχουν καταλήξει ότι το να δημιουργείται ένα «αίσθημα συνενοχής» είναι η καλύτερη και πιο αξιόπιστη βάση για τη σχέση ενός ζευγαριού. Πώς γίνεται τώρα αυτό;
Υποστηριχτείτε, όντας συναισθηματικά διαθέσιμοι και στα δύσκολα και στα εύκολα, κάθε φορά που ο άλλος έχει ανάγκη να μιλήσει ή απλώς να του κάνεις μια αγκαλιά.
Αποφασίστε ότι αγαπιέστε γιατί αυτή η συνειδητή απόφαση είναι που θα σας βοηθήσει να εστιάζετε στα θετικά και του άλλου και της σχέσης σας, να είστε ειλικρινείς και έτοιμοι να ανοιχτείτε και να μοιραστείτε τη ζωή σας όταν περάσει ο πρώτος καιρός και καταλαγιάσουν το πάθος και ο έρωτας. Όσο παράξενο ή απλοϊκό και να σου φαίνεται, το να μπορείς να πεις με σαφήνεια τι είναι αυτό που σου αρέσει σε εκείνον και γιατί μένεις μαζί του, θα δεις ότι πολλές φορές λύνει από μόνο του κάποια θέματα.
Μην παίζεις παιχνίδια, μην κάνεις χειρισμούς, μην καταστρώνεις στρατηγικές για να του ασκήσεις έλεγχο. Όλοι έχουμε τα ευαίσθητα σημεία μας, αλλά ένας άνθρωπος που αγαπάμε και με τον οποίο έχουμε μια υγιή σχέση πρέπει να τα φροντίζει και όχι να τα εκμεταλλεύεται.

Βρείτε να κάνετε κάτι καινούργιο.
Εκτός από το προφανές, ότι δηλαδή έτσι δεν βαριέστε και ανανεώνεστε συνεχώς, έχει αποδειχτεί ότι το να κάνετε νέα πράγματα μαζί, βοηθά στην παραγωγή μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται οξυτοκίνη και ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βάζετε σαν στόχο το να κάνετε μια φορά στο τόσο ένα ταξίδι μόνο οι δυο σας; Δεν έχει σημασία να είναι σε έναν εξωτικό προορισμό ή σε πολυτελή ξενοδοχεία, το πιο σημαντικό από όλα είναι να βρείτε λίγο χρόνο να ξεφύγετε από τις ίδιες εικόνες, να χαλαρώσετε, να μοιραστείτε ευχάριστες στιγμές και βασικά να δημιουργήσετε ευχάριστες αναμνήσεις για το μέλλον.

Μην συγκρίνεις τη σχέση σας με αυτές των γνωστών και φίλων.
Κάθε ζευγάρι είναι εντελώς διαφορετικό, έχει τους δικούς του κανόνες και συνήθειες και βασικά τις δικές του γέφυρες επικοινωνίας και συνεννόησης με αποτέλεσμα η ισορροπία που δημιουργείται ανάμεσα στους δύο να είναι ξεχωριστή και άρα μη συγκρίσιμη. Και αλήθεια πιστεύεις ότι σας βοηθάει να του παραπονιέσαι και να του γκρινιάζεις για το τι κάνει ο σύντροφος της φίλης σου κάνοντας τον να αισθανθεί ανεπαρκής; Εστίασε σε εσάς και άσε τι κάνουν οι άλλοι.

Θέσε ουσιαστικές προτεραιότητες.
Όσο δύσκολο και αν είναι να βάλεις στην άκρη τον εγωισμό σου και να κάνεις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς προκειμένου να δώσεις και στον σύντροφο σου το χώρο που του αναλογεί, είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορείς να κάνεις στη σχέση σας. Είναι προτιμότερο να είστε καλά μαζί από το να θέλεις και να διεκδικείς το να έχεις πάντα δίκιο. Δεν νομίζεις;

Το ξέρω, φίλη μου, ότι έχεις εκατό δικαιολογίες για μην κάνεις τίποτα από όλα αυτά, αφού άλλες τόσες έχω και εγώ, αλλά (!) αν αφήσεις μια σχέση που σε ενδιαφέρει στην τύχη της, πόσα μπορείς ειλικρινά να ελπίζεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση