GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εμφύλιος» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη διαθεσιμότητα

Σε δύο «στρατόπεδα» είναι χωρισμένο το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Συμβουλίου του Ιδρύματος ζητεί ο πρύ...

Σε δύο «στρατόπεδα» είναι χωρισμένο το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Συμβουλίου του Ιδρύματος ζητεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθώς όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του «υπονομεύει την προσπάθεια ενεργώντας ως υπερασπιστής του υπουργείου».

Συγκεκριμένα ο κ. Πελεγρίνης τονίζει: «Τα θεσμικά όργανα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρύτανης – Σύγκλητος) που έχουν την ευθύνη της Ακαδημαϊκής Λειτουργίας του, με μελέτες που έχουν συνταχτεί από τα αρμόδια όργανα και έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και στο Συμβούλιο Ιδρύματος, διαπιστώνουν ότι η διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού θα οδηγήσει άμεσα στην πλήρη αδυναμία της Ακαδημαϊκής του Λειτουργίας του ΕΚΠΑ.

Το Πανεπιστήμιό μας, για το λόγο αυτό, έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση της συνόδου των Πρυτάνεων. Τις μέρες αυτές δίνεται η δικαστική μάχη.

Την κρίσιμη αυτή ώρα, λοιπόν, της μάχης για την προστασία των συμφερόντων του Πανεπιστημίου μας και την επιβίωσή του ως δημόσιου φορέα το Συμβούλιο του Ιδρύματος με «απόφασή» του, αντί να στοιχηθεί και να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου μας, ως όφειλε, υπονομεύει την προσπάθεια ενεργώντας ως υπερασπιστής – εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας και δείχνοντας στη Πολιτεία το δρόμο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ που θα οδηγήσει στο κλείσιμό του. Ο μόνος δρόμος που απομένει πλέον στο Συμβούλιο Ιδρύματος είναι να παραιτηθεί».

Η ανακοίνωση του κ. Πελεγρίνη έρχεται ως απάντηση σε ανάλογη ανακοίνωση του Συμβουλίου του Ιδρύματος, στην οποία γινόταν λόγος για τα αποτελέσματα της συνάντησης επιτροπής του Συμβουλίου με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Αθανάσιο Κυριαζή, σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε «Η Επιτροπή ανέλυσε στην ηγεσία του Υπουργείου τα σοβαρότατα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί η διαθεσιμότητα τόσου μεγάλου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων στο Ίδρυμα. Ζήτησε τη δημοσιοποίηση της Ειδικής Έκθεσης Τεκμηρίωσης (εισήγηση προς τον Υπουργό Παιδείας για την αναδιοργάνωση των δομών των ΑΕΙ της ομάδας διοίκησης έργου που συγκροτήθηκε με την υπ” αρ.
131095/17.9.2013 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, βλ. ΦΕΚ 2384/24.9.2013, Τεύχος Β”), καθώς και του απορρέοντος βάσει αυτής, αριθμού των υπαλλήλων ανά κατηγορία και Ίδρυμα που εμπίπτουν στη διαθεσιμότητα.

Ο κύριος Υπουργός διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι τα παραπάνω στοιχεία θα κατατεθούν στα Πρακτικά της Βουλής, πιθανώς και σήμερα. Επίσης, η ηγεσία του Υπουργείου έδειξε διάθεση ανταπόκρισης στο αίτημα της επιτροπής του Συμβουλίου Ιδρύματος για την ένταξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων του ΕΚΠΑ στην κινητικότητα».

Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Μπλα μπλα μπλα άλλα τα πανεπιστήμια είναι κλειστά ,αίσχος ρεεεεεεε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση